phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:19
Практична порада: як правильно самотужки штукатурити стіни

Немає особливих труднощів в ремонті оштукатурених стін, стель, а також і в розшивці тріщин, і закладенні вибоїн. Адже, якщо вони купили стильний і якісний багет для картини, то краще за все цей твір мистецтва в гарній рамці буде виглядати на рівній стіні.Тому, щоб приступити до ремонту, потрібно зробити огляд стану штукатурки. Спочатку необхідно простукати всю оштукатурену площу. У тих місцях, де погано йде зчеплення штукатурки і стіни необхідно замінити, видалити стару і нанести нову штукатурку.

Підготуйте основу для нової основи штукатурки. Видаліть з місця ремонту фарбу, шпалери. Зволожте для штукатурки основну площу і всі краї. Проведіть поетапне накладення нової штукатурки. Цегляні стіни штукатурять за допомогою вапняного розчину. Його розводять 1 до 1 частини піску та вапна.

У ванній і туалетах стіни штукатурять за допомогою вапняно-цементного розчину. Його розводять 1 частина цементу з 5 частинами піску і вапна. Внутрішні дерев'яні стіни штукатурять з допомогою гіпсового і вапняного розчину. Його готують з 1 частини гіпсу і 3 частини вапна. Поштукатурене вже місце, легкими рухами затерти від краю до нової штукатурки. Між вапняно-гіпсовим і вапняною штукатуркою перетирання роблять за допомогою вапняного розчину.

Штукатурку, якщо вона підсохла, трохи змочують водою. Якщо в штукатурці з'явилися тріщини, необхідно їх поглибити кельмою або ножем. Тріщини, які розширилися, змочують водою і штукатурять знову. Щоб закрити штукатуркою в перегородці отвір, потрібно вздовж всього периметра забити цвяхи. Вони будуть створювати основу для нових латок. Щілини між стінами і плінтусами замазують розчином і затирають. Після штукатурки, плінтус очищають від розчину за допомогою води.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 3886 | Додав: radymo | Рейтинг: 2.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]