phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:43
Права жінок і чоловіків в армії Верховна Рада України урівняла

 

 

Верховна Рада України урівняла права жінок і чоловіків в армії

Скасовано низку обмежень для жінок в українському війську. Їм нададуть такі ж права, як і чоловікам щодо строку служби та присвоєння категорії.

Верховна Рада України у четвер, 6 вересня, ухвалила у другому читанні законопроект щодо створення рівних умов та можливостей для служби жінок і чоловіків у Збройних силах України. За нього проголосували 247 депутатів.

Законом визначається, що жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками. Це поширюється і на принципи прийняття на військову службу за контрактом, призначення на посади, отримання військових звань, виконання завдань, направлення у відрядження, притягнення до відповідальності за порушення військової дисципліни, проходження військової служби у військовому резерві, виконання військового обов'язку в запасі тощо. "Однакові умови військової служби чоловіків та жінок є одним із основоположних стандартів НАТО", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зокрема, документ скасовує граничний вік перебування на військовій службі для жінок - зараз він складає 50 років. Для чоловіків, залежно від звання, цей вік варіюється від 45 до 60 років. Окрім того, законопроект скасував вікове обмеження для жінок на службі за контрактом - на контракт приймали тільки жінок віком від 18 до 40 років. Тепер умови такі ж, як і для чоловіків, для яких ніяких обмежень не було.

Також військовозобов'язаних жінок більше не будуть автоматично зараховувати до військових другої категорії, якщо вони здобули військово-облікову спеціальність. Чоловіків у такому випадку зараховують до запасу першої категорії. Прописана також і рівність у притягненні до відповідальності за порушення військової дисципліни. Окрім того, встановлено, що від проходження зборів звільняються виключно вагітні військовозобов'язані жінки.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: права жінок і чоловіків, Верховна рада України, армія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]