phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:43
При купівлі квартири - на що потрібно звертати увагу експерт розповів

 

Купувати квартиру в столиці небезпечно, навіть у державних будівельних компаній.

Про це Gazeta.ua заявив адвокат Олександр Дядюк.

"Зараз купувати квартири в Києві небезпечно. Особливо інвестувати у будівництво. Менші ризики — придбати житло в компанії з незаплямованою репутацією. Але вони все одно є. Півроку тому Верховний суд прийняв рішення, що той, хто уклав договір майнових прав, насправді безправний. Забудовник не зобов'язаний надати квартиру. У кращому випадку — поверне гроші. Тобто якщо інвестор уклав у будівництво 100 тисяч гривень при курсу - долар по вісім гривень, це було 12 тисяч доларів. Зараз це близько чотирьох тисяч доларів", - розповів він.

Експерт порадив, на які дрібниці має звертати увагу інвестор перед тим, як укладати гроші в нерухомість.

"Треба дивитись на будівельну категорію. Якщо будинок поділений на під'їзди, і кожен оформлений окремою секцією — це вже третя категорія, значить порушення. Має бути четверта або п'ята. Чим менша категорія, тим менший контроль. Солідні компанії такого не роблять", - зауважив юрист.

Також необхідно зважати на порушення забудовником будівельних норм, додав Дядюк.

"На кожного жителя має припадати від 0,7 кв м дитячого та спортивного майданчика. Паркомісця мають розраховуватись пропорційно кількості жителів багатоповерхівки. Не всі компанії бажають укладати гроші в інфраструктуру. Наприклад, до великого комплексу міська влада вимагає звести дитсадок. Забудовник розбиває проект на черги, в останню вписує дитячий заклад. Потім каже, що на нього не вистачило грошей", - сказав він.

Інвестиція в будівництво державною компанією не є стовідсотковою гарантією отримання житла, наголосив адвокат.

"Наприклад, держкомпанія "Укрбуд" за останні роки не звів навіть туалету. Це робить приватна компанія "Укрбуддевелопмент", який входить із ним у холдинг. Договори теж укладаються із приватними фірмами. Так вже 10 років", - розповів Олександр Дядюк.

Не має значення - земля під будівництво в оренді чи куплена. Головне, щоб майнові права були оформлені законно, додав він.

У столиці виявили 300 незаконних будівельних майданчиків. Всього нарахували 2 тис. об'єктів на стадії будівництва.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Купівля квартири, звертати увагу, експерт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]