phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:00
Причини ліні дослідники з'ясували

 З'ясували причини ліні
 
Дослідники з'ясували причини ліні.

Вчені з Університету Британської Колумбії виявили, що багато людей проводять вихідні на дивані, замість активного відпочинку через особливості роботи мозку, передає EurekAlert.

"Під час прийняття рішення починається боротьба між двома ділянками мозку, що знаходяться в лобовій долі. Для того, щоб відправитися на прогулянку або бігати, мозку потрібно набагато більше зусиль. Саме тому люди частіше роблять вибір на користь більш пасивного варіанту відпочинку", - кажуть вчені.

За їх словами, така тенденція до мінімізації зусиль мала дуже важливе значення в процесі еволюції, бо економія і збереження матеріальних ресурсів підвищували шанси людини на виживання. Зараз для збільшення тривалості життя людей, навпаки, необхідно заохочувати фізичну активність, проте таке рішення часто доводиться приймати зусиллям волі.

Фахівці кажуть, що лінь - це бажання нашого мозку нічого не робити. Наш мозок постійно намагається зберегти якомога більше енергії. Найпростіший спосіб - нічого не робити. Саме тому, якщо людина може щось не зробити, вона цього не зробить. Люди часто не досягають успіху, бо самі дозволяють собі його не досягти.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 613 | Додав: adminA | Теги: дослідники, причини ліні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]