phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:08
Причину сонливості у чоловіків після сексу назвали вчені
Дуже часто можна зіткнутися з ситуацією, коли чоловік починає засинати майже одразу ж після статевого акту. Цьому стану є наукове пояснення.

Учені вирішили більш детально розібратися у цьому питанні і провели дослідження. У результаті стало відомо, що причиною виникнення сонливості у чоловіків після сексу є їхня фізіологія.

Йдеться, зокрема, про гормони, які виділяються при досяганні оргазму: норадреналін, серотонін, окситоцин, вазопресин, оксид азоту (NO) і пролактин. Саме останній з них відповідає за сон.

Виділення гормонів пролактину, окситоцину і вазопресину призводить ще й до виділення мелатоніну, що відповідає за наш біологічний годинник. Таке поєднання призводить до сонливості.

"Це свідчить про міцний зв’язок між пролактином і сном, тому, ймовірно, виділення гормону під час оргазму викликає у чоловіків сонливість. Пролактин також пояснює, чому чоловіки сонливіші після статевого акту", – пояснили експерти з Нью-Йоркського університету.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 934 | Додав: radymo | Теги: сонливість, чоловік, Секс, причина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]