phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

04:48
Про які порушення сигналізує організм, якщо хочеться постійно певних продуктів
Буває таке, що іноді ми стаємо просто одержими якимось певним продуктом, його хочеться їсти постійно. Часто це свідчить про певні проблеми зі здоров'ям, про які нам сигналізує організм. Це може бути дисбаланс вітамінів, поживних речовин та мікроелементів. Ми розповімо, про які можливі порушення свідчить бажання постійно їсти певні продукти.

Морозиво

Бажання влітку, взимку та у будь-який час доби їсти морозиво може сигналізувати про проблеми зі шлунком. У разі печії або нудоти морозиво здатне заспокоїти роздратовану систему травлення. Ще морозиво містить натуральний молочний цукор, що дає швидкий заряд енергії.

Шоколад

Бажання весь час є шоколад є однією з ознак хронічного стресу чи депресії. Згідно з багатьма дослідженнями, шоколад підвищує рівень серотоніну, дофаміну та окситоцину, які допомагають нам почуватися щасливим і мати гарний настрій. А також вміст магнію та теоброміну знижує рівень кортизолу – "гормону стресу".

У жінок виникає бажання їсти шоколад під час місячних, адже в какао міститься багато магнію: це саме той мікроелемент, який втрачається у великих кількостях разом із кров'ю.

Якщо жоден із вищеперелічених пунктів вас не підійшов, то ймовірно у вас в організмі не вистачає магнію, хрому, вітамінів групи B та незамінних жирних кислот. Магній підтримує імунну систему, запобігає різноманітним запаленням, відіграє важливу роль у роботі нервової системи та впливає на якість кісток.

Цукерки

Часто "чогось солоденького" організм хоче у напружених моментах, коли ви завалені роботою і не встигаєте впоратися з усім одразу, коли у вашому житті негаразди, щось ламається і тепер потрібно багато коштів на ремонт тощо. Цукор активізує центр вашого мозку і на якийсь час допомагає зосередитися на тому, що відбувається. Втім, споживання цукерок призводить до стрибків рівня цукру в крові, вам починає хотітися ще солодшого.

Це свідчить про дефіцит хрому, який у парі з інсуліном полегшує всмоктування глюкози з крові до клітин тіла. Постійна пристрасть до солодкого може бути симптомом першої стадії діабету.

Сир та кисломолочні продукти

Постійна потяг до цих продуктів може свідчити про розвиток остеопорозу, що супроводжується руйнуванням кісткової тканини.

Якщо у вас проблеми з пам'яттю, труднощі з концентрацією уваги, вам також може хотітися цих продуктів. Дослідження показали, що люди з синдромом дефіциту уваги та гіперактивності частіше відчувають потяг до сиру, ніж здорові.

Ці продукти містять багато кальцію, що підтримує здоров'я зубів, кісток, м'язів, серця та нервової системи. А для переробки кальцію організму потрібна достатня кількість вітаміну D. Обидві речовини відразу ж вступають у взаємодію, тому кальцій найкраще засвоюється саме із сиру.

М'ясо

Не зовсім звичайне бажання завжди їсти м'ясо сигналізує про споживання низької кількості білка або його відсутності, у разі вегетаріанства – недоліком в організмі основних мікроелементів, що містяться в тваринному білку, а це залізо, В12 і Омега-3. Можливо, організму також не вистачає цинку, який відповідає за здоров'я шкіри, волосся та нігтів.

Бажання є м'ясо часто свідчить про низький гемоглобін, оскільки червоне м'ясо є джерелом заліза, і не дивно, що у разі анемії вас тягне на м'ясне.

Печиво, макарони, хліб, рис

Продукти, багаті на вуглеводи, розщеплюються в крові на цукор. Це таке ж бажання поїсти солоденького.

Може свідчити про гіпоглікемію, коливання рівня цукру в крові та дефіцит хрому, що веде до постійної сильної втоми та швидкої стомлюваності. Несподіваний потяг до білого хліба часто є сигналом дефіциту азоту. У той же час азот важливий для росту і розвитку організму, а також для синтезу білків.

Солоні продукти

Зневоднення часто маскується тягою до солоного. Сіль допомагає організму утримувати воду, тому якщо потягнуло на солоне, можливо ви п'єте недостатньо або швидко втрачаєте воду. Спробуйте випивати більше води і, можливо, потяг до солоного минеться.

Також можливо в організмі спостерігається нестача натрію, яка важлива для нормальної роботи серця. Чіпси, крекери, горіхи та сухарики – все хрумке, на думку лікарів, заспокоює людину і допомагає впоратися зі стресом.

Мариновані закрутки, квашена капуста

Шлункова кислота перетравлює їжу, якщо її не вистачає, починається здуття живота, запори і т.д. Бажання є кисле є сигналом до нестачі кислотності.

Гострі продукти

Бажання гострого може бути пов'язане із проблемами щитовидки. А речовина капсаїцину, що міститься в червоному перці, допомагає прискорити метаболізм. Тяга до спецій – один із сигналів, що натякає, що слід сходити до ендокринолога.

Смажена їжа, фаст-фуд

Причина потягу до смаженої їжі – найімовірніше, дієта зі зменшеною кількістю жирів. Щоб вирішити цю проблему, можна споживати більше "хороших" жирів.

Солодке газування

Газована вода з великим вмістом цукру працює як легкий енергетик, чи кава. Можливо, ви просто виснажені, і вам потрібно більше енергії.

Ще одна причина – дефіцит кальцію. Фосфорна кислота, що міститься в газованих напоях, вимиває мікроелемент з кісток, щоб тіло змогло його засвоїти, проте як нескладно здогадатися, це шкодить кісткам і в довгостроковій перспективі призводить до раннього остеопорозу.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 315 | Додав: radymo | Теги: організм, поорушення, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]