phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:45
Про користь неробства розповіли дослідники

Дослідники розповіли про користь неробства

Експерти розповіли про користь неробства. Про це повідомила газета The New York Times.

Фахівці спиралися в своїх міркуваннях на книгу психолога Дорін Додж-Мегі «Як збалансувати життя і технології в цифровому світі». На її думку, в сучасному світі люди знаходяться в постійному русі і звикли до того, що нескінченна зайнятість, стрес — це нормально. Разом з цим вона зазначила, що такий спосіб життя може мати вельми погані наслідки для психічного стану людини і його здоров’я в цілому.

За словами психолога Сенді Манн, в Голландії є таке поняття як «Нікс», що позначає процес, коли людина нічим не зайнятий. Психолог провела дослідження, яке показало, що це заняття робить людей більш креативними і допомагає їм швидше вирішувати проблеми.

«Нехай розум шукає свою власну стимуляцію. Саме коли ви вдаєтеся до марень і дозволяєте собі витати в хмарах, у вас більше шансів прийти до креативності », — говорить вона.

Крім того, з’ясувалося, що подібне неробство може добре підвищити продуктивність. Як розповіла експерт з продуктивності Кріс Бейлі, «якщо наша енергія повністю витрачена, продуктивність не буде високою, тому що у нас немає пального для продуктивної роботи».

У свою чергу, професор по лідерського розвитку і організаційних змін Манфред Кетс де Вріс закликав нічого не робити цілеспрямовано. Він порадив звернути увагу на час, коли організм більш продуктивний, а коли навпаки — хоче відпочити, і саме ці моменти використовувати для того, щоб байдикувати.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 649 | Додав: adminA | Теги: дослідники, користь неробства | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]