phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:21
Про неприпустимість ультиматумів при підписанні декларації з лікарями МОЗ заявляє

 

 

Кількість українців, що уклали декларації з лікарями, уже збільшилась до 3,5 мільйона.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«3,5 мільйона українців підписали декларації з лікарями», – зазначає МОЗ.

За даними міністерства, найбільше декларацій підписано в Харківській області – 404,5 тис. На другому місці місто Київ – 326 тис., на третьому – Вінницька область з результатом 298,8 тис., на четвертому – Дніпропетровська з результатом 282,8 тис. і на п’ятому місці – Донецька з показником 267,7 тис.

Пацієнти вибирали з понад 20 тис. лікарів, які вже зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я.

У МОЗ наголосили на важливості організаційного забезпечення місцевою владою для успішного проведення кампанії «Лікар для кожної сім’ї».

Зокрема, необхідним є забезпечення підключенням до Інтернету медзакладів, забезпечення їх комп’ютерами для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та принтерами, папером для підписання декларацій.

«На сьогодні уже 1 181 медичний заклад бере участь у кампанії», – йдеться в повідомленні.

Разом із цим, МОЗ називає неприпустимими випадки маніпулювання громадською думкою, коли в ультимативній формі вимагають підписати декларації з певним лікарем, «погрожуючи залишити пацієнтів без медичної допомоги або не провести необхідних досліджень, не видати довідку».

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: лікарі, Моз, підписання декларації, неприпустимість ультиматумів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]