phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:38
Про сало - розвіяні найпопулярніші міфи

 

Вчені вирішили розвіяти популярні міфи про сало. Як відзначають фахівці, сало містить у великій кількості вітаміни A, D, E, а також каротин.

Цей підшкірний жир допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонус організму, особливо в холодну пору року. Найпопулярніший міф: сало викликає повноту та ожиріння.

За словами дослідників, це не зовсім так: сало, як і інші продукти, негативно впливає на організм людини лише в надмірних кількостях. Здоровим людям, які не страждають від проблем зі шлунково-кишковим трактом, печінкою та підшлунковою залозою, сало піде лише на користь. Денна норма свіжого сала для здорової людини становить 10-30 грамів на добу.

Сало – надзвичайно важка їжа. Це теж міф: у здорових людей воно не викликає проблем з травленням. Ще один міф, це те, що сало – суцільний жир. Жир у салі – унікальна структура, яка багата на рідкісні кислоти. Вони вкрай необхідні людині для правильної роботи головного мозку, печінки та наднирників. Також ці кислоти позитивно впливають на обмін холестерину, а також на гормональний фон людського організму.

Слід зауважити, що воно протипоказане людям, які страждають від проблем з виробленням жовчі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: найпопулярніші міфи, сало | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]