phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:33
Про вкрай небезпечну недугу може свідчити печія

 

Лікарі закликають не ігнорувати печію, адже вона може бути ознакою раку шлунка або стравоходу. Згідно з даними організації Public Health England (PHE), люди мають відвідати лікаря, якщо у них є постійна печія або труднощі при ковтанні їжі протягом трьох і більше тижнів, передає "BBC Україна".

В організації додають, що більшість людей не знають про симптоми захворювання. Рак шлунку і стравоходу є п'ятим з найбільш поширених видів раку в Англії. Цифри PHE показують, що близько 12,9 тис. людей в Англії щороку діагностують такий рак, і близько 10 тис. людей вмирають від цих хвороб щорічно. Чим раніше діагностують рак, тим вищою є можливість успішного лікування.

Саме тому кампанія PHE "Прозоро про рак" ("Be Clear on Cancer" ) зосереджена на тому, як виявити ознаки раку стравоходу або шлунка. Вони можуть включати: періодичні розлади шлунку протягом трьох і більше тижнів відчуття застрягання їжі в горлі під час ковтання, втрата ваги без видимих причин, здуття живота і часта відрижка. відчуття ситості дуже швидко після початку прийому їжі, нудота або блювота, біль або дискомфорт у верхній частині живота.

Дослідження, опубліковане в British Journal of General Practice, яке фінансує Cancer Research UK, вивчає, чому люди не звертають увагу на явні симптоми можливого раку.

Деякі бояться діагнозу "рак" або ж звикли взагалі робити вигляд, що не мають проблем зі здоров'ям. Інші не довірять своїм лікарям або ж просто вважають, що це вікові проблеми.

Однак є і хороші новини для PHE - як виглядає, їхня кампанія заохочує людей звертатися по допомогу. Доктор Катріна Вітакер, автор дослідження і старший науковий співробітник Університетського коледжу в Лондоні, каже: "Деякі люди прийняли рішення перевірити свої симптоми після того, як побачили кампанію інформування щодо раку, або ж їх заохочують це зробити члени сім'ї чи друзі".

Сара Хіом, директор ранньої діагностики в Cancer Research UK, каже, що результати були корисними для розуміння британської психіки.На її думку, дослідження може заохотити всіх, хто має тривожні симптоми, звернутися по допомогу якомога раніше.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1212 | Додав: adminA | Теги: вкрай небезпечну недугу може свідчи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]