phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:52
Проблеми з серцем - 7 нетипових ознак

 

Проблеми з серцем часто маскуються під, здавалося б, нетипові для серцево-судинних захворювань симптоми. В результаті багато пацієнтів, які перенесли, наприклад, інфаркт міокарда, відзначають, що навіть не підозрювали про свій стан, говорять лікарі.

Причому проблеми з серцем сьогодні турбують не тільки осіб старшого віку, а й молодих людей. За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань США (Centers for Disease Control and Prevention), захворювання серцево-судинної системи є провідною причиною смерті серед жінок у віці старше 35 років і відповідальні за 1 з 4 смертей. Нижче представлений список нетипових симптомів, що свідчать про можливі проблеми з серцем.

Опухлі ноги або щиколотки. Даний симптом може бути викликаний різними причинами, однак серед іншого він може бути наслідком проблем з серцевим клапаном. Крім того, накопичення рідини (набряк) є поширеним симптомом серцевої недостатності. Для набряків, пов’язаних з проблемами з серцем, характерний висхідний характер – від ніг до обличчя.

Головний біль. Сильний головний біль може бути симптомом інсульту або наявності згустку крові в судинах. Варто звернути увагу на цей симптом, якщо він поєднується з такими проблемами, як скутість в шиї, підвищена стомлюваність, запаморочення, або виникає раптово. У таких випадках варто звернутися за допомогою до лікаря.

Знемога. Йдеться про дуже сильну втому. Як, наприклад, та, яку людина відчуває при грипі. Однак турбуватися з цього приводу варто лише при наявності інших симптомів.

Спазми шлунку. Якщо у людини з’являється біль в животі, який раніше не був характерним, це також може бути сигналом про наявні проблеми з серцем. Але подібні симптоми можливі і при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, тому на них варто звернути увагу тільки при поєднанні з іншими симптомами.

Непритомність. Непритомність є наслідком зниження рівня артеріального тиску і може бути ознакою серйозної проблеми. Порушення роботи клапана серця, яке призводить до порушення циркуляції крові, підвищена частота серцевих скорочень або, навпаки, уповільнення роботи серця можуть бути причиною непритомності.

Запаморочення. Як і багато інших вищевказаних симптомів, іноді запаморочення не є причиною для занепокоєння. Легке запаморочення може бути результатом тривалого стояння, зневоднення і т.д. Але якщо запаморочення повторюється, тоді пора звернутися до лікаря. Запаморочення може виникати через проблеми з серцем, зокрема закупорки судини або порушення роботи клапана серця.

Тиск у верхній частині спини. Знову ж таки, серцевий напад не завжди характеризується безпосередньо болем в серці. Часто пацієнти вказують на відчуття тиску на груди або верхню частину спини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: серце, 7 нетипових ознак, проблеми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]