phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:06
Продовжують життя цільнозернові продукти


Ризик передчасної смерті можна знизити, регулярно вживаючи цільнозернові продукти. Такий висновок зробили вчені з США, вивчивши вплив особливостей харчування учасників дослідження на тривалість життя.

Співробітники Гарвардського інституту громадського здоров'я та Жіночого госпіталю ім. Брайема при Гарвардському університеті проаналізували дані дослідження «Diet and Health Study».

В аналіз включили інформацію про 367442 здорових учасників. У ході дослідження учасники заповнили опитувальники на тему особливостей раціону.

Зокрема, опитувальники дозволили оцінити кількість споживаних ними цільнозернових продуктів (хліба, пластівців, макаронних виробів з цілісного зерна та ін.).

З'ясувалося, що у людей, що вживали цільнозернові в кількості близько 34 г на добу, ризик передчасної смерті нижче на 17%, ніж у тих, хто отримував найменшу їх кількість (4 г на добу).

Крім того, дослідження показало, що регулярне вживання цільного зерна на 17% знижує вірогідність смерті від кардіоваскулярних хвороб, на 15% - від раку, на 48% - від цукрового діабету, на 23% - від інфекційних та на 11% - від респіраторних захворювань .

Як пояснюють дослідники, вплив цільнозернових зумовлений вмістом в них комплексу антиоксидантів, мінералів, вітамінів, фенольних кислот, лігнанів і фітоестрогенів.

Вони здатні знижувати рівень маркерів запалення в організмі, включаючи ті, що відіграють важливу роль у розвитку хронічних запальних захворювань. Разом з тим, не виключається вплив неврахованих факторів.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1262 | Додав: adminA | Теги: продовжують життя цільнозернові про | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]