phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:36
Продукти, які ефективно розріджують густу кров, назвали медики
Густа кров підвищує ризики серцево–судинних патологій, але існують продукти, які розріджують її, – в їх ряду імбир, кориця, часник, насіння та інші.

Медиками були названі продукти, ефективно розріджують густу кров. Даний стан крові небезпечно тим, що порушує функцію транспортування важливих поживних речовин і кисню до органів, збільшує ймовірність тромбозу – стану, що загрожує інфарктами та інсультами.

"Продукти, які розріджують кров, багаті саліциловою кислотою, омега-3 жирними кислотами, йодом, вітаміном Е", – назвали експерти.

У список особливо корисних в цьому плані медики внесли

Оливкова олія

Його компоненти, омега-3 жирні поліненасичені кислоти і вітамін Е, м’яко розріджують кров. Ці ж інгредієнти присутні не тільки в дорогій оливковій, але і в інших рослинних нерафінованих оліях (наприклад, соняшниковій).

Імбир

Крім здатності розріджувати кров, продукт також має властивість знижувати рівень цукру в крові. Але перш ніж вживати імбир, потрібно проконсультуватися з лікарем: його активні речовини впливають на серцевий ритм.

Горіхи, насіння

Містять всі рекомендовані інгредієнти для розрідження густої крові – саліцилову кислоту, вітамін Е, омега-3. Щодня слід з’їдати жменю горіхів і насіння.

Кориця

Її компонент кумарин відомий вченим як ефективний натуральний антикоагулянт.

Часник

Регулярно слід з’їдати один-два зубчики рослинного продукту. Є дані про те, що така звичка знижує ймовірність виникнення тромбів на 50%.

Гострий перець

Головна речовина продукту – капсаїцин-знижує вміст в крові фібрину, білка, що впливає на утворення тромбів.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 568 | Додав: radymo | Теги: густа, розріджання, кров, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]