phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:37
Продукти, які викликають втому медики назвали

 

Деякі продукти харчування можуть призводити до занепаду сил.

Чай в пакетиках

За словами лікаря, пакетовані чаї містять багато таніну – речовини, вплив якої на людський організм ще не вивчений. Переносимість таніну залежить від генетики – у деяких людей танін може викликати прискорене серцебиття і втрату гарного самопочуття. Про це пише “Країна здоров’я”.

Кава

Кава, яку вживає людина, адже кофенін звужує судини та змушує серце битися швидше. Але після цього відбувається зворотня реакція, і людина може відчути занепад сил. Щоб ефект зниження тонусу не був занадто різким, пийте воду після вживання кави.

Газована вода

У складі газованих напоїв міститься багато цукру, а також смакових добавок, в тому числі штучних та синтезованих. Систематичне надходження цих хімічних речовин в організм гарантовано вплине на нирки, печінку і опосередковано – на загальний стан людини.

Випічка

Практично всі борошняні вироби з розряду десертів на магазинних полицях відрізняються великою кількістю простих вуглеводів і жиру в своєму складі. Дієтологи констатують: поєднання пшеничного борошна, цукру, рослинного або вершкового масла створює ефект “важкої їжі”, від якої хочеться спати, оскільки травлення забирає додаткові ресурси.

Готові сніданки

Цей вид продуктів має високий глікемічний індекс. Це означає, що у вигляді відповідної реакції організму відбудеться різкий викид цукру. Це навантажує підшлункову залозу і сприяє виробленню певний гормонів. Як наслідок цього процесу виникає занепад сил, який проходить тільки після нормалізації рівня цукру в крові.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: продукти, викликають втому, медики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]