phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:34
Проект "Чесна гра. Не дай СНІДу шанс!"

Люди не перевіряються на ВІЛ-інфекцію через страх дискримінації та втрати прав. Про це в ексклюзивному коментарі АМН повідомила президент ВБО "Всеукраїнський правозахисний рух "Гідність" Тетяна Бордуніс.

"Епідемія СНІДу - це не лише медична проблема. Це, перш за все, проблема дотримання прав ВІЛ-інфікованих людей. По-перше, аналіз на ВІЛ у нас є добровільним. Лише у однієї категорії громадян – донорів – такий аналіз роблять без їх згоди. Всі інші роблять його добровільно. Люди в нашій країні не вірять у можливість відстоювання своїх прав, бачать лише порушення таких на усіх рівнях, в тому числі й у медичній сфері. Тому люди надають перевагу тому, щоб просто не робити тесту. Зараз ми повинні максимально багато робити для того, щоб права людей не порушувались. Тільки тоді вони добровільно ходитимуть перевірятися на ВІЛ", - повідомила Т. Бордуніс.

За словами експерта, надзвичайно часто люди, які дійсно потребують правової допомоги, бояться звертатися до фахівців, адже не вірять, що їм допоможуть. До таких належать особи, які займаються комерційним сексом, споживачі ін’єкційних наркотиків та діти, які не мають батьківського піклування.

"Особливо гостро проблема дотримання прав ВІЛ-інфікованих стоїть у групах ризику захворювання. Вони мають розуміти, що не варто боятися говорити про свою проблему. Люди повинні знати, що є спеціалісти, які допоможуть відстояти свої права, отримати компенсацію", - додала експерт.

Нагадаємо, у Києві стартував тренінг для інструкторів-волонтерів проекту "Чесна гра. Не дай СНІДу шанс!"


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2497 | Додав: adminA | Теги: Чесна гра. Не дай СНІДу шанс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]