phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:29
Професійна косметика: види і правила використання
установи міста Львова
Якісна професійна косметика розробляється і випускається спеціально для використання на фотозйомках, модних показах та на інших подібних заходах. Специфіка її застосування обумовлює наявність певних якостей, характеристик і особливостей.

Відомо, що зйомки можуть проводитися протягом довгих годин, в задушливих студіях, під софітами, або на відкритому повітрі, за любої погоди. В таких умовах макіяж моделей повинен залишатися бездоганним і стійким. Звичайні засоби мас-маркету, навіть найякісніші, просто не зможуть цього забезпечити, а от професійна косметика підходить ідеально. Для мейк-апу використовуються водостійкі туші для вій, дуже щільна за текстурою і досить важка тональна основа. Деякі креми виконуються на основі силікону. Звичайно, такий макіяж навряд чи можна назвати легким і комфортним для моделі. Але професійна косметика і не призначена для щоденного використання.

Професійна косметика для візажистів, зокрема, тональні основи, використовується для корекції відтінків шкіри, для створення ідеального рівного шару. Змивати її слід спеціальними засобами, і це займає досить багато часу, в той час як засоби мас-маркету видаляються легко і швидко. Наноситься така косметика також за певними правилами, із застосуванням спеціальних інструментів.

Для тіней, тональних кремів і рум'ян використовуються кисті, мейк-ап виконується тільки при якісному освітленні.

Що стосується колірної палітри професійної декоративної косметики, то вона відрізняється різноманітністю, а самі відтінки - щільністю і насиченістю. Саме ці властивості дозволяють візажистам створювати справжні шедеври мистецтва мейк-апу, які здатні вразити екстравагантністю, ефектністю і яскравістю. Помада і тіні для очей, частіше за все, є матовими. Якщо необхідно додати блиску, то візажисти використовують особливі засоби. Пудри і тональні основи теж матові, в їх складі немає жодних блискучих добавок.

Одне з основних завдань професійної декоративної косметики - надати якомога ширший вибір відтінків, буквально на всі випадки життя. Чим більше вибір відтінків, і чим більш чистими вони є, тим вище цінуються косметичні засоби. Візажисти мають справи з різними типами обличчя і кольором шкіри. Все це вимагає різноманітності варіантів і текстур. Часто в арсеналі фахівців є до декількох десятків відтінків тіней або помади однієї і тієї ж гами, вони змішуються між собою, і, таким чином, підбирається саме той варіант, який потрібен. Є навіть таке поняття, як "ходовий тон" - це найчастіше використовувана і універсальна гамма, на основі якої візажист може створити все, що йому необхідно.

У лініях виробників професійної косметики можна знайти найрізноманітніші палітри - для подіумного або салонного мейк-апу, набори з особливими спецефектами, наприклад, з неоновими фарбами. Засоби відрізняються один від одного за фактурою - вони можуть бути сухими, жирними, розводитися в спирті або в звичайній воді.


Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 4075 | Додав: radymo | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]