phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:48
Проста і надійна конструкція паркетної дошки

 

Конструкція паркетної дошки являє собою три, рідше два, склеєних між собою дерев'яних пласта, кожен з яких виготовляється з різного дерева і має свою особливу конструкцію. Технології виробництва розроблялися протягом десятиліть, і інженери мали можливість зробити різні напрацювання і визначити найкращу конструкцію. До речі, якщо вас ціавить якісний паркет Львів за розумною ціною, тоді неодмінно відвідайте портал lispromgrup.com.

Лицьова сторона завжди виготовляється з цінних порід дерева. Тобто якщо паркет дубовий, то і для виготовлення буде застосований дуб. Міцність його теж дуже важлива, так як весь тиск зверху буде приймати саме він. Середина виготовляється з рейок, для виготовлення яких, у свою чергу, застосовують найчастіше ялину та сосну. Рейки розташовують перпендикулярно і склеюють між собою під високим тиском вологостійким клеєм, це необхідно, щоб надати жорсткості всієї конструкції, а клей допоможе придбати стійкість до перепадів вологи і температури, що дуже важливо. Рейки можуть з'єднуватися між собою за допомогою шпунтового або замкового з'єднання, але останнє зараз набагато більше поширене у зв'язку зі своєю простотою. Нижній шар має особливе значення, так як він лягає безпосередньо на саму підлогу. Так для його максимальної стійкості цей пласт виготовляють повністю цільним, однорідним, або з масиву дерева, або з особливої фанери, що не впитує вологу.

Ще один плюс - простий монтаж

Під час того, як буде проводитися укладання паркетної дошки, ви ще раз зрозумієте, наскільки ви не прогадали, зробивши свій вибір. Найпоширенішим способом установки є монтаж в "плаваючу підлогу". Цей спосіб передбачає те, що паркетка не буде прикріплятися до підлоги ніяким способом. Є, звичайно, можливості, коли необхідно саджати покриття на клей, але таке буває рідко.

Необхідно подбати й підготувати чорнову підлогу перед роботою, все приміщення повинно бути чистим і сухим. Підлога повинна бути ідеально рівною для того, щоб правильно покласти паркет без подальшого його скрипу і деформації. Перевірити рівність дуже легко, досить взяти звичайну лінійки або рівну рейку і покласти уздовж, різниця у висоті не повинна бути більше 4 мм на два метри довжини. Якщо основа бетонна, то тут ніяк не обійтися без спеціальної підкладки, так як бетон містить дуже багато вологи, яка видаляється з нього лише після закінчення багатьох років. Варіантів підкладки теж величезна кількість, але можна обійтися навіть простою поліетиленовою плівкою, яка надійно утримає виділювану вологу. Так само потрібно не забути залишити зазор мінімум в 10 мм між безпосередньо дошкою і стіною, цей зазор необхідний для подальшого розширення паркету, коли він буде вже "приживатися". Зазор прикриється плінтусом після завершення укладання, а з часом і зовсім зникне. Збиваючи підлогу між собою необхідно стежити за тим, що б нічого не деформувати, ударяти молотком необхідно тільки через іншу дерев'яну планку або будь-який інший предмет.

Як бачите, монтаж і справді дуже простий у виконанні, а зміст такого настилу не вимагає значних зусиль і витрати коштів.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1437 | Додав: radymo | Теги: паркет Львів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]