phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:39
Прості вправи для зняття тяжкості в ногах


Через нестачу руху і недостатніх або ж надмірних фізичних навантажень у багатьох людей виникають проблеми з кровообігом, тромбофлебіти, варикозне розширення вен та інші неприємні захворювання.

Виконуючи нескладні вправи, можна істотно зміцнити кровоносні судини, запобігти застійні явища і запальні процеси.

1. Вранці, коли прокинетеся, ще в ліжку потягніться усіма м'язами і частинами тіла. Виконуйте вправу обережно, спочатку повільно і м'яко, щоб не потягнути сильно м'язи і зв'язки, а потім можете потягнутися сильніше.

2. В кінці робочого дня або просто після надмірного фізичного навантаження ляжте на ліжко і підніміть ноги вище голови. Краще щоб під ногами була не просто подушка, а щось тверде. Це дасть необхідний відтік крові, яка накопичилася в ногах і викликає тяжкість в них.

3. Придумайте або виберіть для себе посильні і приємні фізичні вправи, які будуть викликати бадьорість, а не втому і робіть їх регулярно.

4. Не нехтуйте активними іграми з дітьми. Вибирайте для себе посильні гри і темп - це дасть вам позитивні емоції, відчуття молодості і корисне тренування.

5. Робіть собі самомасаж ніг.

6. Корисні також контрастні ванни, контрастні обливання. Різна температура води викликає поперемінне скорочення і розслаблення м'язів, звуження і розширення судин.

7. Дуже корисні просто прогулянки на свіжому повітрі в різному темпі - від повільного до швидкого.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 1976 | Додав: radymo | Теги: зняття тяжкості в ногах, вправи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]