phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:07
Проти застуди - названо найдієвіший засіб

 

Названо найдієвіший засіб проти застуди

Фахівці з асоціації Національних інститутів здоров’я США поділилися рекомендаціями, що допомагають уникнути простудних захворювань восени, які вже зовсім не за горами.

Згідно з даними американських вчених у справі надійного опору простудних захворювань не обійтися без вітамінів. Причому першість серед «антизастудних» речовин вони віддали не вітаміну С, а цинку.

«Цинк перешкоджає реплікації риновірусів, що провокують застуду, і допомагає не тільки швидше перемогти хворобу, але і вберегтися від інфікування», – розповіли фахівці.

Попередньо дослідниками проводилися клінічні випробування за участю волонтерів. Людей ділили на групи, одна з яких приймала цинк, а друга приймала плацебо. В результаті після зараження вірусом учасники «цинкової» групи, захворівши, видужували за кілька днів, – у той час як в іншій ще довго демонстрували симптоми наявності простудного захворювання.

У свою чергу вітамін С, за словами науковців, як раз мало ефективний як для лікування, так і для профілактики застуди, хоча саме його починає активно приймати чи не кожен, хто підхопив ГРВІ.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 677 | Додав: adminA | Теги: проти застуди, найдієвіший засіб | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]