phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:38
Психолог дала пораду батькам - в Україні є велика проблема з вихованням дітей

В Україні є велика проблема з вихованням дітей: психолог дала пораду батькам

В наші дні традиційна сім'я не має такого значення, як це було раніше.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла психіатр Яніна Омельченко. На думку фахівця, на це впливає популяризація інтернету.

"Наша традиційна українська культура тримається на згуртуванні, на родині. Це була основа для існування нації, народу, держави. Популяризація інтернету зменшує потребу в такому об'єднанні, але внутрішньо така потреба залишається. Люди стають більш тривожними і втрачаються навички збереження спільноти. Інтернет дає ілюзію спілкування, але глибинно - воно штучне. Подивитися на булочку - не означає її з'їсти. Є матері, які можуть, з одного боку, вести соціальний блог і розповідати про те, як треба виховувати дітей, а з іншого, можуть побити своїх дітей в супермаркеті ногами", - заявила психіатр.

За її словами, такі факти свідчать про більш серйозні проблеми, так як вони ведуть до руйнування сімей та спільнот.

Запобігти таким явищам, за словами Омельченко, можуть соціальні хвилі.

"Потрібно звертати увагу на ці проблеми, щоб люди могли відчути згуртованість: це звернення до традиційної української культури, є цикл свят, коли люди можуть побути разом, народні ігри, танці, пісні. Це те, що об'єднує. Також люди повинні бути інформовані про те, як їм долати свій стрес, які його ознаки та як допомогти іншій людині в такому стані. Також варто піклуватися про жінок, наші жінки прекрасні, і потрібно створити їм умови, щоб вони берегли свої якості, напрацьовані тисячоліттями. Якщо дівчинка буде чути колискову від матері, це стане щепленням від того, що, коли вона сама народить, зможе кинути свою дитину", - додала вона.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: психолог, порада батькам, україна, проблема виховання дітей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]