phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:05
Психолог розповіла, чому жінки не отримують задоволення від інтиму - одні страждання

 


Одні страждання: психолог розповіла, чому жінки не отримують задоволення від інтиму

Більшість жінок мають набір специфічних уявлень про близькість

Більшість жінок, які не відчувають задоволення від сексуальної/еротичної близькості з чоловіком, мають набір специфічних уявлень про себе та/або про близькість. Про це пише психотерапевт Марія Довгих, передає НВ.

Перше: це, звичайно, сприйняття близького контакту, як чогось брудного, соромно, або просто не вартого уваги. Це завжди область присвоєних жінкою в дитячому віці чужих установок, які заблокували доступ до тілесних переживань. Як тільки з'являється натяк на задоволення або інтерес, збудження, то голос мами, тата, вчительки, бабусі біля під'їзду та інших починає голосно карбувати, як і чому це погано і не можна. Іноді це може бути травматичний досвід (сексуальна травма), пережитий жінкою як в дитячому, так і в дорослому віці.

Другий варіант: коли жінка знецінює саму себе, як володарку параметрів тіла, які "не вписуються". Тіло при цьому не обов'язково навіть має хоч які-небудь вади, шрами, зайву вагу та інші численні причини, об які в нашому суспільстві легко спіткнутися будь-якій сучасній жінці. Тіло може бути ідеальним, але все одно переживатися господинею, як таке, яке з якоїсь причини, не підходить їй.

Варіант третій: коли до свого тіла у жінки в цілому претензій немає, але є багато напруги про те, як правильно потрібно поводитися в ліжку (білизна, запах, гучність стогонів, освітлення, пози, колір простирадла і тд.).

Якщо ж є схильність до знецінення самого процесу або складності з образом свого тіла, то, відповідно, не стільки курси гейш, спідниці в підлогу і секс-іграшки вам в допомогу, скільки робота з тілесною ідентичністю, ранніми батьківськими установками та сепарацією. Розкутість і впевненість у собі не з'являються на рівному місці, а виникають як наслідок набуття свободи, через відмову від зв'язуючих вас чужих знань "як треба", натомість на нові знання про себе – "як мені подобається".

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: задоволення від інтиму, жінки, одні страждання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]