phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:40
Радіація в малих дозах є корисною для здоров'я - учений твердить

 

Американський дослідник Дон Лакі заявляє про те, що, незважаючи на те, що проникаюча радіація в великих кількостях призводить до миттєвої смерті, малі її дози корисні для здоров'я і їх варто рекомендувати для застосування в медицині.

Протягом багатьох десятиліть було відомо, що тривале опромінення радіацією призводить до розвитку ракових пухлин. Однак учений Лакі стверджує, що іонізуюче випромінювання в певних дозах може бути корисним для здоров'я, інформує РІА Новости.

Відповідно до його даних, низькі дози радіації знижують частоту інфекційних захворювань, зменшують число випадків раку в молодих людей та істотно збільшують середню тривалість життя.

Радіація також, за його словами, підвищує активність імунної системи, що знижує кількість інфекційних захворювань і сприяє загоєнню ран. Лакі зазначає, що людина в процесі еволюції пристосувався до певного рівня радіації, як і до інших особливостей навколишнього середовища, і її нестача може негативно впливати на здоров'я, так само, як дефіцит деяких речовин, наприклад, вітамінів та мікроелементів.

Сьогодні іонізуюче опромінення використовується для лікування певних форм раку, однак використання джерел радіації для лікування інших захворювань не визнається офіційною медициною.

Лакі сподівається змінити цю точку зору. Він пропонує використовувати для медичних цілей невеликі зразки спеціально підготовлених радіоактивних відходів з атомних реакторів.

Зазначимо, що радіоактивне випромінювання - це випромінювання, що виходить при розпаді радіоактивних елементів. Воно містить у собі альфа-випромінювання, що небезпечно для людини тільки в тому випадку, якщо його джерело потрапляє в організм.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: учений, радіація в малих дозах корисна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]