phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:33
Радимо будувати житло в Японії: землю під забудову пропонують за ціною 1,5 долара за "квадрат"


Влада невеликого містечка Юні, розташованого на Хоккайдо, другому за величиною острові Японії, намагається боротися зі зменшенням чисельності населення, залучаючи нових мешканців цінами на землю.
"Квадрат" землі під забудову в Юні пропонується за 120 ієн (близько 1,5 долара), повідомляє інтернет-видання The Japan Daily Press.


Для порівняння: середня ціна квадратного метра землі в Токіо досягає 3,9 тис доларів, пише Prian.ru.

На сьогоднішній день чисельність населення Юні становить близько 5,9 тис осіб. Щорічно вона зменшується на 100 чоловік. Ціна "квадрата" землі в 120 ієн була призначена на честь 120-річчя міста.

За словами місцевих жителів, у Юні є кілька унікальних особливостей. Наприклад, найбільший трав'яний сад в Японії, а також курорт з гарячими джерелами, які відомі незвичайної чорною водою.

Влада міста розуміють, що можливість придбати землю за такою низькою ціною досить приваблива. Тому вони вирішили влаштувати лотерею для тих, хто зацікавлений в покупці.
Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 2166 | Додав: radymo | Теги: 5 долара за квадрат, Японія, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]