phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:49
Регулярно вживайте воду

Вода впливає на настрій

Навіть невелика втрата організмом води  може негативно позначитися на стані нервової системи, і, як наслідок, - пам'яті і настрої. Такого висновку дійшли  вчені з Коннектикуту після проведених досліджень, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Як з'ясувалося, для організму не має ніякого значення, яким чином людина втратила необхідну рідину -  на біговій доріжці або весь день просидівши в офісі, споживаючи літри кави (кава сприяє зводненню). Якщо втрата води склала 1,5-2 відсотка, і ми вчасно її не поновили, це негативно позначиться на роботі мозку.

Під час досліджень, за участю молодих чоловіків і жінок, помірне зневоднення викликало головний біль, втома та труднощі з концентрацією уваги. Відчуваючи спрагу добровольці вирішували запропоновані тести набагато довше, ніж до того, як втрата рідини стала відчутною.

Але найголовніше, як стверджують вчені, негативні наслідки для організму від  втрати рідини починаються ще до того, як людина відчує спрагу. Тому краще не доводити себе до такого стану, а регулярно вживати воду між прийомами їжі.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1735 | Додав: adminA | Теги: вживайте воду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]