phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:58
Рейтинг найотруйніших овочів та фруктів - полуниця, яблука та виноград

Полуниця, яблука та виноград: рейтинг найотруйніших овочів та фруктів

Рейтинг овочів та фруктів з найбільшим вмістом пестицидів

Полуницю можна вважати найнебезпечнішою ягодою, адже у ній міститься величезна кількість пестицидів. На другому місці серед продуктів зі шкідливими речовинами – шпинат, а на третому – капуста кале.

Американські вчені провели дослідження продуктів харчування на вміст пестицидів і склали рейтинг найбільш "чистих" та "брудних", передає USA Today.

Майже 98% продукції полуниці містить залишки пестицидів. Більш того, понад 40% ягід мають в своєму складі 10 і більше видів пестицидів. Частина цих хімікатів може сприяти виникненню раку, викликати проблеми з репродуктивною системою, а також гормональні порушення.
 
Пестициди – що це?

Речовини, які використовуються в сільському господарстві, садівництві для боротьби зі шкідниками. Хімічна сполука, яка використовується для захисту рослин і сільськогосподарських продуктів, а також боротьби з переносниками небезпечних захворювань.  Пестициди негативно впливають на  організм людини: вони стають причиною уповільнення метаболізму, порушень у роботі центральної нервової системи.

У топ найнебезпечніших продуктів, які містять велику кількість пестицидів потрапили:

    Полуниця;
    Шпинат;
    Кале (кейл);
    Нектарин;
    Яблуко;
    Виноград;
    Персик;
    Вишня;
    Груша;
    Помідор;
    Селера;
    Картопля.

Окрім того, дослідники склали рейтинг "найчистіших" рослинних харчових продуктів. До нього увійшли: солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, горох, папайя, спаржа, манго, баклажани, диня, ківі, диня-канталуп, кольорова капуста і грейпфрути.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: яблука та виноград, полуниця, фрукти, найотруйніші овочі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]