phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:40
Річ, яку ніколи не роблять найздоровіші та найщасливіші люди, назвала 102-річна лікарка
У наш час, коли концепція щасливого життя стає все більш актуальною, тема довголіття та психічного й фізичного здоров'я все більше набуває популярності.

Виявляється, щоб вдосталь насолодитися життям варто в першу чергу обирати себе та власні прагнення. Таким чином можна зберегти славнозвісні нервові клітини, які не відновлюються, і насолодитися довгим і щасливим життям.

Як зазначає 102-річна лікарка Гледіс Макгарі у CNBS, найбільшою проблемою сучасних людей є завелика кількість непотрібного стресу. Здебільшого він проявляється у ситуаціях, за які взагалі не варто перейматися. Через те, що людина не може відпустили їх, ганебна подія знову й знову прокручується в голові у той час, коли інші про це вже давно забули.

Часто відбувається так, що при спробі викинути з голови щось неприємне, воно раз у раз повертається і ніби не збирається покидати думки. Макгарі радить виконувати спеціальну вправу, яка допоможе із цим впоратися.

"Моя мама навчила мене легкого способу відпускати речі, які не мають значення.

Вона обережно піднімала руку перед собою, пальці тримала вільно долонею вгору, а потім стискала їх в кулак. Далі опускала її вниз і казала: "Це не має значення". Я виконувала цю практику роками. Я визнавала щось, що не служило мені, і махала рукою, плавно розтискаючи пальці, щоб показати звільнення від непотрібного", – поділилася лайфхаком жінка.

Як практикувати відпускання

Найкраще це зробити в русі. Бадьора музика, танці, активна прогулянка – це все потрібно, щоб мозок навчився перемикатися і розслаблятися. Гледіс Макгарі поділиться порадами:

 Визначте те, що застрягло в голові

Це може бути будь-що, що останнім часом не дає спокою: кар'єрні питання, стосунки, образи тощо. Варто відчути, що ця проблеми застрягла у кожній частинці тіла.

Уявіть, що проблема вже у вас в кулаці

Відчуйте, що вона перетікає з усього тіла в долонь. Стисніть її.

 Відпустіть усе

Тут в пригоді попередньо зазначений лайфхак. Разом із розтисканням пальців потрібно відчути, як стрес зникає, а в тіло повертається життя.

Рухайтеся далі

Відчувати стрес і смуток – нормально. Як зазначає лікарка, важливо пробачити себе і не зациклюватися на неприємності, а спробувати рухатися далі.

"Якщо ви помічаєте, що живете з жалем, спробуйте зловити його.

Чи в основному все було добре? Якщо так, будьте вдячні! Чи є в цьому щось смішне? Якщо так, смійтеся! Ви дізналися щось нове відтоді? Якщо так, насолоджуйтеся тим, що ви зараз знаєте, і заявляйте про це як можете!" – пояснила жінка.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 261 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]