phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:42
Рівень заробітних плат українців в Польщі

Рівень заробітних плат українців в Польщі

Рівень заробітних плат українців в Польщі  На даний час багато українців їдуть на заробітки в Польщу. Поляки з радістю приймають на роботу наших співвітчизників оскільки мають потребу в кадрах. Це пов’язано з тим, що багато поляків виїхали на роботу інші країни Європи. У більшості випадків наші заробітчани працюють фізично на роботах, які не вимагають знання мови і певної кваліфікації. Але рівень заробітної плати на таких вакансіях в рази більший, ніж в Україні. Якщо середня заробітна плата в Україні в році складає близько 8 тисяч гривень, а мінімальна – 3723 грн, то робота в Польщі приносить українцям близько 20 тисяч (3 тисячі злотих) гривень в місяць.

Заробітна плата українців по регіонах

Як і в Україні рівень заробітних плат в Польщі по різним регіонах відрізняється. Логічно, що найвищі заробітні плати в столиці. В Варшаві (Мазовецьке воєводство) середня зарплата українських заробітчан становить 4800 злотих в місяць (станом на початок 2018 року). Чим далі ближче до українського кордону, тим нижче оцінюють працю українців (оскільки там більше наших співвітчизників). Наприклад, в Підкарпатському воєводстві (біля кордону з Україною) середня місячна зарплата українця не досягає 3000 злотих.

Найвище готові оплачувати працю українців в Шльонському, Поморському та Дальньошльонському воєводствах. Середня заробітна плата українця складає близько 4 тисяч злотих в місяць.

Рівень зарплат українців у Польщі по спеціальностях

Зарбітна плата залежить не тільки від регіону, але і від спеціальності та кваліфікації. Кваліфікована праця оцінюється вище.

Однією з найпопулярніших спеціальностей в Польщі є будівельники. Українці отримують від 3 до 5 тисяч злотих в місяць. Оплата може бути погодинною або залежати від об’єму виконаної роботи.

Ще однією з най високооплачуваних спеціальностей є відії-далекобійники. Для працевлаштування треба мати водійське посвідчення категорії С+Е, досвід роботи і мінімальне знання польської мови. Зарплата водія-далекобійника може сягати 7-8 тисяч злотих.

Високі заробітні плати лише у водіїв-далекбойників. У звичайних водіїв і таксистів з водійським посвідченням категорії В зарплата не перевищує 3800 злотих в місяць.

Без профільної освіти, кваліфікації і знання польської мови можна влаштуватися різноробочим. Це найпоширеніша робота серед українців. Середня зарплата українця по даній спеціальності коливається в районі від 2100 до 3300 злотих в місяць.

Якщо у вас немає проблем зі здоров’ям і ви готові багато працювати фізично, то як варіант може бути сезонна робота. Варіантів може бути багато: робота в теплицях, збір ягід, фруктів, овочів, грибів і т.д. На зборі врожаю можна заробляти до 1000 доларів в місяць. Оплата залежить від кількості зібраного врожаю: чим більше зібрали, тим більше заробили.

Для того, щоб поїхати на роботу в Польщу потрібно мати бажання працювати і не мати проблем зі здоров’ям і шкідливих звичок.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 1154 | Додав: radymo | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]