phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:26
Розлука з батьком - хлопчики
Хлопчики гірше переживають розлуку з батьком, ніж дівчатка

Перша зустріч дитини з батьком після довгої розлуки має проходити в присутності матері чи інших дорослих, рекомендують психологи. При цьому, батько не повинен більше зникати з життя дитини. Інакше вона відмовиться від нього назавжди.

"З чоловіком розлучилася, коли дитині виповнилося два роки. За три роки ні разу не спитав за сина, як він росте, чи хворіє, який у нього одяг та взуття. Синові втомилась повторювати, що тато поїхав в Одесу у відрядження. Коли повернеться, невідомо. В дитсадку дивився на інших батьків. Казав: "хочу собі такого тата", - розповідає 29-річна Наталія Бондаренко з Вінниці. - Днями колишній чоловік появився. Приходить у дитсадок і наказує виховательці, щоб будила дитину, одягнула, бо хоче з ним погуляти. Вихователька не дозволила. Як дізналася про це, у мене шок. З переляку накупила купу іграшок, щоб показатися дуже хорошою мамою".

Психологи пояснюють, чому батько не давав про себе знати всі ці роки. Виправдовується, що не може жити зі своєю колишньою дружиною і виховувати дитину. Насправді забувають про дітей і кайфують свободою.

"Тільки в кожного період вільного життя різний. Хтось рік гуляє, а хтось і на все життя забуває про дитину. Їм все здається, ще встигнуть зайнятися дитиною. А діти не пробачають. Ображаються так, що можуть відмовитися від батька. Особливо це стосується тих, які з'являються і зникають з їхнього життя, як блискавка. Дитина переживає стрес, бо тут він його чув, міг помацати, погуляти. А тут батько зник і все. Дитина просто зневірюється в ньому. Більше переживають розлуку з батьком хлопчики, ніж дівчатка. Зазвичай вони беруть приклад з батька, як себе вести" — пояснює практичний психолог 23-річна Діана Стасюк.

Дитину треба підготувати до появи батька. Розповісти перед сном, що він приїхав і хоче побачитися з ним. Спочатку батьку з сином краще поспілкуватися телефоном, домовитися зустрітися днями.

"Може сам забрати зі школи чи дитсадка. Але перша зустріч має бути з мамою. Обоє не повинні наговорювати дитині один на одного. Ідеальне місце зустрічі — у дитячому розважальному закладі, кафе чи в ресторані, як це банально не звучить. Вдома ні в якому разі. Мати, як і батько мають зосередитися на дитині. А побутові умови тільки відволікають." — радить Стасюк. - Іграшок краще не купувати в перші дні. Для дитини важливіше аби мама і тато були поруч".


Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1414 | Додав: adminA | Теги: розлука з батьком - хлопчики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]