phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:19
Розмова з дитиною про секс - коли її починати

 

Кожне покоління дітей хвилюють питання, звідки вони взялися і як з'явилися на світ. І в цьому немає нічого дивного. Ось тільки відповідати на питання потрібно у відповідності з віком чада. Але коли настає той час, що з дітьми вже можна говорити про секс?

Найкращим моментом донесення інформації про секс дитині є той, коли у неї виникає інтерес. Тобто у міру її зацікавленості в цьому питанні. І у відповідності з віком чада доносити йому ту інформацію, яка нормально ним сприйметься. До речі, вирази теж потрібно підбирати, і говорити в доступній для його розуміння формі.
 
Перший інтерес до цієї теми малюки проявляють в 3-4 роки. Ось в цей час і потрібно почати розмовляти з ними про секс. Однак пам'ятайте, що зараз їм більше цікава тема відмінності між хлопчиками і дівчатками, а ще малюк повинен чітко розуміти свою гендерну приналежність. В якості помічників можна використовувати спеціальну дитячу літературу на цю тему або ж мультфільми (але попередньо перегляньте все це самі). Зазвичай, дітей цього віку не цікавлять глибокі аспекти теми сексу. Їм достатньо загальних відомостей.
 
А ось більш широко про те, як все відбувається, вже цікаво дітям 7-10 років. У цьому віці серед потоку інформації їм зустрічається не тільки слово "секс", а й інтимні сцени з фільмів, наприклад. І хоч ніяких поривів у цьому напрямку вона ще не відчуває, але розуміє, що є шматочок дорослого світу, в який вхід їй нібито закритий, але так хочеться зазирнути, хоча б одним оком.

Наступний період статевого дозрівання і інтересу у дітей настає в 11-14 років. Їм вже цікаво не тільки будова свого тіла, а й тіла інших підлітків (і хлопчиків, і дівчаток). Це якраз той час, коли потрібно з дитиною поговорити по душах, адже під час доступності гаджетів і інтернету, чадо може легко підглянути "як все відбувається". Батькам дітей цього віку потрібно бути вельми делікатними, адже рідко коли підліток підходить з такими питаннями самостійно. Що можна придумати? Можна підійти і сказати: "Якщо ти раптом побачив щось, що тебе шокувало або щось неприємне, приходь до мене. Разом все обговоримо". Проконтролювати те, що бачить і чує підліток просто нереально, тому потрібно пам'ятати, що завдання батьків на цьому етапі зберегти дружні стосунки. Це допоможе дитині бути більш відвертою.
 
У цей час варто розповісти чаду про відповідальність за сексуальне життя. Також потрібно познайомити його з тим, як правильно оберігатися (в спокійному тоні, так, як ви зазвичай подаєте важливу інформація, більше "як би між іншим"), і які є захворювання, що передаються статевим шляхом. Також потрібно зробити акцент на тому, що ви розумієте, що зараз відбувається з сином або донькою, так як самі пройшли цей же етап свого часу. Тому прекрасно знаєте, що бажання і потяг - це природно, але от поспішати реалізувати їх не потрібно, особливо з першим зустрічним. Також не варто залякувати своє чадо негативними наслідками сексу.
 
Якщо батьки в будь-який момент готові відповісти на всі питання, якщо у дитини є доступ до потрібної літератури та інформації, то вона поспішати випробувати на собі сексуальне життя не буде, і все пройде вчасно і природно.

Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 1277 | Додав: adminA | Теги: Розмова, коли починати, про секс, дитина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]