phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:11
Розповіли соціологи - скільки американські батьки шльопають дітей

 

Лише 4% американських батьків часто застосовують фізичне покарання у процесі виховання дітей. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Батьківство у США"проведеного авторитетним Pew Research Center.

За результатами дослідження, найбільш популярним методом донесення до дитини думки про неправильність певних її вчинків є розмова-пояснення: три чверті учасників опитування розповіли дослідникам, що найчастіше звертаються саме до цього методу.

Майже 4 з 10 (43%) опитаних батьків розповіли, що можуть відібрати у дитини привілеї (заборонити зустрічатись із друзями, використовувати електронні пристрої, чи переглядати ТБ), майже стільки ж лишають дитину на самоті, щоб подумати над її вчинками, і майже 22% кажуть, що підвищують голос, чи кричать на дітей.

Шльопають дітей найрідше. Лише 4% опитаних батьків заявили дослідникам, що регулярно звертаються до цього методу.  При цьому один із 6 опитаних повідомив дослідниками, що використовує цей метод у якості покарання час від часу.

"Чорношкірі батьки (32%) більше ніж білі (14%), чи іспаномовні родини (19%) казали, що іноді шльопають дітей, і водночас саме чорношкірі батьки найрідше заявляли, що ніколи не шльопають дітей з виховальною метою(31% проти 55% проти 58%)", - відзначає дослідження.

Застосування сили (шльопання) до дітей у процесі виховання корелює з освітою батьків. 22% батьків з повною (чи неповною) шкільною освітою кажуть, що застосовують силу у вихованні дітей принаймні іноді. При цьому шльопання застосовують 18% батьків із незакінченою вищою освітою, 15% батьків із ступенем бакалавра, та лише 8% батьків, які мають ступінь магістра та вище.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: соціологи - скільки американські ба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]