phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:06
Розповість шкіра про стан здоров’я

  Про стан здоров’я розповість шкіра

Будь-яку жінку засмутить, якщо її шкіра покривається плямами і втрачає свіжість. Або, коли шкіра стала блищати чи навпаки лущитися і пересихати, або на ній з’явилися роздратування, а під очима набряки. Фахівці кажуть, що все це дуже тривожні симптоми, які можуть вказувати на ряд захворювань.

Відтінок шкіри у кожної людини практично такий же унікальний, як і відбитки пальців. Але здорова шкіра завжди виглядає привабливо, а ось якщо ваш колір обличчя вас не радує, варто знати, що, занадто блідий, з синіми “гілочками” біля скронь – вірна ознака анемії.

Це привід звернутися до лікаря, можливо, варто підлікувати органи шлунково-кишкового тракту і переглянути свій раціон, пропити курс полівітамінів і робити ін’єкції заліза.

Повинні насторожити також сіруватий або синюватий відтінок шкіри. Це може бути симптом про проблеми з серцем, особливо варто поспішити до лікаря, якщо синява посилюється при фізичному навантаженні або сильному хвилюванні.

Жовтизна шкіри нерідко виникає при хворобах печінки. А надто яскравий рум’янець на щоках – привід перевіритися на наявність туберкульозу.

Судинні “зірочки” з’являються при хворобах печінки, адже це вірна ознака сильної інтоксикації, на яку звертають увагу гастроентерологи.

Якщо стан шкіри змінився, важливо знати, що сухість може сигналізувати про розвиток гастриту, виразки шлунка або 12-палої кишки.

Жирною шкіра може стати при гіперфункції сальних залоз або при порушенні жирового обміну. Зверніть увагу на травну систему.

Вугрі на скронях попереджають, що погано працює печінка і жовчний. Прищики на лобі – ознака проблем зі шлунком.

Прищі на щоках вказують на необхідність обстежити кишечник, а висипання біля нижньої щелепи сигналять про гормональний збій або інфекції чи бактерії.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: про стан здоров’я, шкіра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]