phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:39
Розвіяли міф про куріння вчені з США


Шкода від сигарет не залежить від того, постійно палить людина, або ж в окремих випадках.

Про це повідомляє Мedikforum.

«Періодичне вживання сигарет в перспективі призводить до таких же ризиків виникнення захворювань серцево-судинної системи, як і постійне куріння від пачки і більше на добу», – таку думку навів журнал American Journal of Health Promotion, посилаючись на  дослідження вчених США.

Серед людей, що мають досвід тютюнопаління, вчені виділяють окрему групу тих, хто не використовує сигарети щодня, – однак при цьому може палити в певних ситуаціях, наприклад, в барі при вживанні алкоголю, або в дружніх компаніях. Таких споживачів тютюну вчені називають «соціальними курцями».

Останнє дослідження показало, що соціальні курці нітрохи не менше ризикують своїм здоров’ям, ніж ті, хто курить кожен день. До подібного висновку вчені прийшли, порівнявши показники артеріального тиску і рівня холестерину у 40 тисяч активних і соціальних курців зі штату Огайо.

Медики констатували, що вберегти організм від впливу тютюну можна тільки в одному випадку – якщо людина ніколи не затягувалася цигаркою і не вдихала диму.

 

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: вчені США, куріння, Міф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]