phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:52
Захисники природи б'ють тривогу: варварський улов знищує морську фауну

 

Товариство захисту природи ініціювало роз'яснювальну кампанію з метою привернути увагу громадськості до проблеми, яка стосується всіх громадян Ізраїлю. У свою чергу, якщо вас цікавлять і більше турбує зникаючі види рослин та тварин нашої країни, тоді вам стане в нагоді Червона книга України, яку в Інтернеті можна знайти на сайті redbook-ua.org.

Захисники природи закликають усіх ізраїльтян підписати петицію, яка зобов'яже міністра сільського господарства Яіра Шаміра провести необхідні реформи в сфері рибальства.

Ізраїль є однією з небагатьох країн, в яких кількість зелених насаджень неухильно збільшується, а за заходи щодо захисту озонового шару і рідкісних видів тварин і рослин єврейське держава отримала максимальні оцінки в рейтингу Environmental Performance Index.

Але якщо ізраїльтяни дійсно стурбовані збереженням навколишнього середовища на суші, то на морі справи не із сприятливих. Законодавство, що регулює рибальство, і особливо морське, безнадійно застаріло: досі керуються нормами 1937 року, коли був виданий Наказ про рибну ловлю.

Проблем у країни завжди було чимало, і у попередніх урядів не доходили руки до удосконалення деяких законодавчих актів. Але прийшов час це зробити, стверджують ізраїльські захисники природи, які збирають підписи під вимогою провести реформу в сфері рибного улову.

Один зі свіжих прикладів: Аді Бараш, іхтіолог кафедри еволюційної та екологічної біології Хайфського університету, що займається дослідженням акул, б'є тривогу. Вона побувала на пляжі біля електростанції в Хадері, до якої в останні роки стали припливати сіро-блакитні акули, і сфотографувала там рибальський човен, повну трупів цих рідкісних і охоронюваних риб. Зі зграї в 25 особин залишилося тільки 15. Сіро-блакитні, або пісочні, акули практично не представляють небезпеки для людини і відносяться до видів, яким загрожує повне зникнення.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 4036 | Додав: adminA | Теги: помідори на розсаду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]