phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:06
Секрет людей-довгожителів розгадали вчені
ікарія греція Таємниця найбільш довгоживучих людей у світі довгий час була предметом великої цікавості. Система харчування один із ключових моментів, визначальних тривалість життя. Це може вплинути на вашу тривалість життя і загальний стан здоров’я, особливо враховуючи, які продукти і як ви їх споживаєте. Продукти, які люди-довгожителі споживають щодня, назвали фахівці.

"Блакитна зона", відома як найздоровіші регіони світу, включає 5 різних регіонів світу. Вона описується як місця, де живуть люди із найбільшою тривалістю життя. Острів Ікарія в Греції, острів Окінава в Японії, острів Сардинія в Італії, місто Лома Лінда у США та півострів Нікоя у Коста-Ріці становлять ці 5 регіонів.

Хоча генетика збільшує тривалість життя людей, які живуть у цих регіонах, дослідження стверджують, що рівень активності, рівень стресу та харчування є найбільшими ключами до секретів довголіття.

Жителі цього регіону, які, як було встановлено, їдять найважчу їжу вранці та найлегшу їжу ввечері, також припиняють їжу після обіду.

Ми можемо сказати, що люди "Блакитної зони" насправді не дуже часто перекушують, або вони далекі від частої калорійної дієти, яку ми знаємо.

Але ви можете переглянути свій вибір закусок, щоб відпрацювати деякі звички у їжі. Ви можете замінити продукти з високим ступенем обробки здоровішими варіантами.

Фундук

Фундук – одна з найпоширеніших звичок людей, які живуть у цьому регіоні.

Наприклад, згідно випуску журналу National Geographic, у адвентистів у Лома-Лінда, які їли горіхи щодня, була виявлена більш висока тривалість життя, нижчий рівень холестерину, менший запалення та нижчий кров’яний тиск, ніж у тих, хто не їв горіхи дуже часто.

У звіті Американського журналу медицини способу життя наголошується, що всі п’ять спільнот блакитної зони переважно харчуються рослинами і лише зрідка споживають м’ясо. Тому вони отримують більшу частину харчового жиру з таких продуктів, як горіхи та оливкова олія.

Хліб із цільної пшениці

Ще одна річ, яка поєднує всіх найбільш довгоживучих людей у світі, коли справа доходить до хліба – вони не їдять білий хліб.

Натомість громади "блакитної зони" їдять хліб, що містить цільне зерно.

Авокадо

Громада Лома Лінди регулярно вживає авокадо. Ця спільнота отримує додатковий калій за рахунок споживання авокадо, тому можуть підтримувати рівень артеріального тиску на мінімальному рівні.

Це знижує ризик високого артеріального тиску.

Про користь авокадо здоров’ю серця відомо давно. Дослідження, проведене у Пенсільванії у 2019 році, показало, що щоденне вживання авокадо може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНГ.

Банан

Жителі Нікояна мають величезну користь для здоров’я завдяки бананам, які вони регулярно споживають. Банани дуже багаті на калій, вітамін С і клітковину.

Споживання достатньої кількості клітковини протягом дня є невід’ємною частиною будь-якого здорового харчування.

Однією із спільних рис людей, що живуть у районах, званих «блакитною зоною», є високе споживання клітковини.

Таким чином, це може як покращити здоров’я вашого серця, так і навіть допомогти знизити ризик деяких видів раку.

Нут

На Ікарії та Сардинії правильний нут регулярно вживають у їжу, особливо в супах, закусках та основних стравах у процесі обсмажування.

Нут містить клітковину, білок та корисні жири. Збалансований перекушування на рослинній основі.

Також було виявлено, що вони допомагають травленню, знижують ризик розвитку раку та знижують рівень холестерину.

Чорні боби

Хоча цікаво розглядати його як закуску, його можна вживати як легкий салат з вашими улюбленими спеціями між їдою. Тож ви зможете скоригувати свої денні порції.

Чорні боби зазвичай вважаються одним із найкорисніших продуктів.

Крім того, що це рослинне джерело білка, він також дуже багатий на клітковину і, як було встановлено, знижує рівень холестерину, покращує травлення і кишечник, підтримує мозок і когнітивне здоров’я, а також допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

Кава

Кава — ще одна річ, яка поєднує людей, які живуть у Блакитній зоні. Тим не менш, вживання чорної кави вранці має велике значення.

Люди в цьому регіоні зазвичай віддають перевагу тільки каві. Кава з високим вмістом цукру та вершків піддає вам впливу обробленого цукру, рівень якого занадто високий для його корисних ефектів.

Чашка теплої кави зранку може забезпечити корисний заряд енергії, зменшити запалення, знизити ризик хронічних захворювань і навіть покращити здоров’я серця.

Чай

Якщо ви не п’єте багато кави або хочете уникати великих кількостей кофеїну, чай може бути кращим як корисний напій опівдні.

Зелений чай може допомогти знизити ризик деяких видів раку, зменшити запалення в організмі, підвищити метаболізм і навіть покращити здоров’я мозку з часом.

У той час як зелений чай є одним з найкорисніших варіантів чаю, інші чорні та трав’яні чаї також мають багато переваг для здоров’я.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 257 | Додав: radymo | Теги: людина, секрет, довгожитель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]