phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:25
Серце і мозок захищають зелений чай і яблука

 

Одне яблуко в день і чашка зеленого чаю ефективно запобігають розвитку хвороб серця, як з'ясували вчені з Великобританії. Вся справа в цілющій силі поліфенолів, які містяться в цих продуктах.

Група експертів з британського Інституту харчових досліджень з'ясувала, що натуральні компоненти поліфеноли , якими насичені зелений чай і яблука , захищають організм людини від серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи хвороби серця і рак. Вчені встановили, що поліфеноли в яблуках і зеленому чаї інгибірують білок під назвою VEGF, що стимулює розвиток атеросклерозу - патологічного процесу, при якому відбувається звуження і закупорювання артерій жировими бляшками.

Це один з головних факторів ризику при інфарктах та інсультах. Білок VEGF також є метою для деяких протиракових ліків, оскільки він викликає в кровоносних судинах процес під назвою ангіогенез, який сприяє розвитку злоякісних новоутворень.

Скориставшись клітинами, здобутими з кровоносних судин людини, дослідники виявили, що низька концентрація поліфенолів галлата епігаллокатехіна із зеленого чаю і Проантоцианидина від яблук змогла перешкодити здійсненню сигнальної функції VEGF.

Попередні дослідження також виявили зв'язок між великим споживанням продуктів, що містять поліфеноли, з різними перевагами для здоров'я, проте автори нового дослідження змогли виявити перші докази того, що поліфеноли безпосередньо блокують сигнали VEGF.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: серце і мозок, зелений чай і яблука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]