phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:37
Що це таке і з чим його їдять - висівки

Сьогодні на прилавках в магазинах представлена духмяна випічка: тістечка, печиво, тортики.

Але чи отримує організм людини користь від вищезазначених смаколиків. На жаль, ні!

Людина отримує миттєве задоволення лише від смаку . Смачна випічка виготовляється з білого борошна. В білому борошні, особливо, вищого сорту, немає нічого корисного.

В борошно додають синтетичні вітаміни, і після цього вироби називають вітамінізованими, і порожніх калорій в ньому теж досить.

Сьогодні хотілось поговорити про борошно майбутнього – висівки. Деякі шеф - кухарі, вже сьогодні готують смачну та корисну випічку з висівок, але ціна їх зависока.

Висівки – це відходи після помелу зерна. Зерно перемелюється на борошно, а відходи, так звані висівки, йдуть як харчова добавка до нашого столу. Але «відходи» не дуже апетитна назва, погодьтесь.

Висівки - дуже потрібна харчова добавка до нашого меню, з їх допомогою можна почистити кишечник і скинути зайву вагу.

Вони діють як щітка для кишечника, містять клітковину. Лікарі радять висівки включати в раціон: додавати в каші, смузі, салати, або приймати перед їжею за 20 – 30 хвилин запиваючи великою кількістю води.

Існують різні види висівок: пшеничні, житні, гречані, вівсяні, рисові і т.д. У висівках міститься до 80% клітковини і при цьому вони відрізняються багатим складом корисних і поживних речовин.

Висівки досить калорійні - від 165 ккал (і більше) на 100 г, ними цілком можна наїстися - хоча смак висівок подобається не всім.

У висівках чимало рослинного білка і вуглеводів, є жири - в тому числі насичені і ненасичені жирні кислоти; вітаміни - каротин, Е і групи В; макро- і мікроелементи, причому у великих кількостях - калій, фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо; є також сполуки хрому, селену, міді, цинку та інших елементів.

Користь висівок: висівки можна прирівняти до «щітки», яка розбухає в кишечнику, збирає і виводить токсини, холестерин, радіонукліди; шкідливі речовини не встигають всмоктуватись – самопочуття покращується і шкіра сяє здоров’ям;

вміст цукру в крові при вживанні висівок зменшується; поліпшується обмін речовин і зміцнюється імунітет;

Потрібно зауважити, що висівки мають протипоказання, не можна вживати людям, які страждають гастритом.

Якщо протипоказань немає, то багато висівок теж не бажано вживати - це може викликати коліки і здуття живота. Готуємо висівки до вживання: залити добову норму окропом, накрити і дати постояти 15 хвилин, потім воду злити, висівки їсти в чистому вигляді протягом дня, між прийомами їжі, або додавати їх до страв.

Смачна випічка: вівсяне печиво з висівок

Інгредієнти: 150 гр. вершкового масла; 100 гр. цукру; 200 гр. вівсяних пластівців; 4 ст.л. пшеничних висівок 1 куряче яйце, або 4 перепелиних; Щіпка солі; чверть чайної ложки соди.

Приготування: Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, сіллю, далі вводимо яйце (або яйця, якщо перепелині) – збиваємо все разом близько хвилини. Додаємо пластівці, висівки і соду. Тісто замотуємо в харчову плівку, або в пакети. Ложимо на 2 години в холодильник.

Розігріваємо духовку до температури 180º, застеляємо пергаментом деко на якому будете випікати печиво. Формуємо кульки з тіста та викладаємо на відстані 3 см один від одного, випікаємо до золотавого кольору. Печиво виходить хрустке та неймовірно смачне! Смачного!

 

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1172 | Додав: adminA | Теги: що таке висівки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]