phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:47
Що потрібно знати і як вберегтись - небезпечний менінгіт

 

 

Менінгіт – це запалення м’яких оболонок мозку, що розвивається самостійно через попадання в кров бактерій, вірусів і грибків, або на тлі іншої інфекційного недуги у вигляді побічного ускладнення.

До менінгіту більше схильні діти, але хворіють і дорослі. Чим менше років хворому, тим гірше його стан і більше ризик ускладнень, а також летального результату, пише Народна Правда з посиланням на Хроніка.Інфо.

Як і у випадку з іншими важкими захворюваннями, головне – не втрачати часу на самолікування і негайно звертатися до лікаря при появі перших симптомах менінгіту.

Характерні симптоми для запалення оболонок головного мозку:

– головний біль;

– світло- та звукобоязнь;

– різке підвищення температури тіла;

– багаторазова блювота;

– судоми;

– на шкірі з’являється висип, схожий на кір, але через кілька годин він може зникнути.

У 10% випадків менінгіт призводить до смерті людини, але найчастіше летальний результат відбувається через несвоєчасний початок лікування або ж при дуже ослабленому імунітеті.

Збудників, як і побічних ефектів, у менінгіту більш, ніж достатньо. Тому медики радять виконувати основні заходи профілактики даного захворювання:
– робити щеплення проти паротиту, кору та краснухи;

– робити щеплення проти менінгококової і пневмококової інфекції;

– уникати спілкування і знаходження поруч з хворими на менінгіт та інші вірусні, грибковими та бактеріальними інфекції;

– часто мити руки, особливо після відвідування громадських місць.

При появі вищеперелічених симптомів менінгіту необхідно негайно викликати “швидку”, оскільки самолікування народними засобами в даному випадку марно і небезпечно для життя.

Найнебезпечніша клінічна форма – менінгококцемія, або сепсис, викликаний менингококком, саме цей стан, а не менінгіт, був причиною смерті дітей у Києві. Перш за все тому, що захворювання розвивається бурхливо, іноді – стрімко. Саме тому і лікувати її необхідно негайно і правильно. Важлива навіть не кожна година, а кожна хвилина.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: вберегтись, небезпечний менінгіт, знати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]