phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:03
Щоб назавжди кинути палити, що потрібноа їсти щодня: поради
Баклажан можна вживати практично всім. Серпень - ідеальна пора наситити організм цим продуктом, який багатий корисними мікроелементами. Його рекомендують здоровим і хворим, вагітним жінкам і літнім людям.

Баклажан містить дуже мало калорій. Цей овоч більше підходить для схуднення або як гарніри і закусок, ніж в якості повноцінної страви. Чому варто їсти баклажани, розглянемо далі.

Чим корисні баклажани

Якщо їсти їх у нормі, то вони приносять користь всім органам і системам організму.

Баклажани м'яко регулюють рівень холестерину в крові. А тому перешкоджають розвитку атеросклерозу.

Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки.

Баклажан вкрай корисний при захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів. Овочі мають м'який сечогінний ефект. Крім того, баклажан має незначний проносний ефект, тобто сприяє очищенню кишечника і жовчовивідних шляхів.

Вживання цього продукту в їжу сприятливо позначається на роботі печінки. При цьому їсти багато овочів зовсім необов'язково - достатньо всього столової ложки тушкованого продукту в день.

Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин. Також необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор.

Вітамін С захищає організм від інфекцій та застуд. Вітаміни групи B зміцнюють нервову систему, сприяють боротьбі із безсонням та депресією.

Хто вирішив кинути палити, баклажан саме те, що потрібно. У плодах міститься велика кількість вітаміну РР - нікотинової кислоти. Баклажан допомагає організму легше перенести процес кидання звички палити. То ж цей овоч рекомендується тим, хто позбавляється нікотинової залежності. Щоб впоратися з тягою до згубної звички, вчені радять включити баклажан в свій щоденний раціон харчування.

Баклажани показані при недокрів'ї та особливо корисні тим, у кого проблеми із судинною системою та серцем. А ще можна споживати при цукровому діабеті та після перенесеного інсульту.

Як вибрати баклажани

Вибирати потрібно молоді плоди. Вони смачніші. У баклажані є така корисна речовина як соланін, але вона корисна в невеликій кількості. Саме соланін надає плодам трохи гіркий смак. А у перезрілому плоді соланіну занадто багато, що може спровокувати проблеми зі шлунком та подразнення стравоходу.

Кому не радять їсти баклажани

Дітям до трьох років давати його не треба. Після вимочування овоча, вміст соланіна всеодно залишається.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 90 | Додав: admin | Теги: баклажан, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]