phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:54
Щоб продовжити життя скільки хвилин фізичної активності потрібно - вчені з'ясували

 

З ростом популярності тренажерних залів, різних групових тренувань, захоплення бігом і марафонами може здатися, що спорт повинен бути дорогим та екстремальним.

Однак вчені кажуть, що насправді не має значення, яким видом фізичної активності ви займаєтеся, щоб поліпшити своє здоров'я. При цьому є мінімально необхідний час, який варто провести на тренуванні.

У нещодавно опублікованому дослідженні про переваги фізичної активності для здоров'я серця вчені прийшли до висновку, що щотижневі 150 хвилин, проведених за вправами, можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань і смерті. У той же час вони з'ясували, що будь-яка фізична активність однаково корисна для здоров'я серця, передає Depo.ua з посиланням на Vox.

"Я хотів би розвіяти помилкове уявлення про те, що потрібно витрачати гроші на активність, - сказав лікар Скотт Лір, провідний автор дослідження і професор факультету медичних наук Саймона Фрейзера в Канаді. - Наші результати показують, що неспортивна активність - робота, домашні обов'язки, активна ходьба - також корисна для зниження ризику передчасної смерті й серцевих захворювань".

Таким чином, навіть прибирання будинку або півгодинна прогулянка під час обіду можуть допомогти запобігти ранній смерті й хронічним захворюванням.

Дослідники вивчали рівень занять спортом та серцево-судинних захворювань і смертності у понад 130 000 дорослих, що живуть в 17 країнах з різним рівнем доходу.

В результаті вони виявили, що люди, які повідомляли про, щонайменше, 150 хвилин фізичної активності на тиждень, були набагато здоровішими, ніж ті, хто був неактивний. У них була менша ймовірність серцевих нападів, інсультів і серцево-судинних захворювань.

Дві з половиною годин щотижневих занять спортом, з'ясували вчені, приводили до скорочення ймовірності передчасної смерті на 28% і зниження загрози серцевих захворювань на 20%.

Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: життя, вчені, хвилини фізичної активності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]