phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:26
Щоб зберегти вічну молодість, вчені радять їсти саме цей фрукт
Если Вам нужна качественная мебель на заказ Киев не стоит посещать. Ведь выгодно сделать заказ можно онлайн с помощью сайта mebelefes.kiev.ua.

Мексиканські вчені з університету де-Сан-Ніколя-де-Ідальго, повідомляють, що згідно з їхніми дослідженнями, авокадо високоефективний засіб проти старіння і деяких захворювань.
Олія з плодів авокадо успішно "бореться" проти вільних радикалів - молекул, відповідальних за процеси дряхління, а також за виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Вільні радикали - це природні відходи обміну речовин. Кількість вільних радикалів різко зростає в результаті неблагополучної екологічної обстановки, тютюнового диму та інших забруднень навколишнього середовища. Вільні радикали завдають організму людини шкоду, руйнуючи клітинні мембрани, білки і навіть ДНК. Вчені давно вже встановили, що надлишок вільних радикалів призводить до старіння, погіршує стан артерій і провокує появу злоякісних пухлин.

Чому саме авокадо? Антиоксиданти, ефективні в поглинанні вільних радикалів, містять і багато інших овочів і фруктів: наприклад, виноград, гранат, морква, помідори. Однак антиоксиданти в цих плодах не здатні, згідно мексиканцям, пробитися всередину мітохондрій. Тоді як авокадо дійсно може захистити клітини органів від втручання вільних радикалів. Масло авокадо близьке по складу до оливкової олії, споживання якої в країнах Середземномор'я, як вважається, забезпечило жителям цього регіону відносно низький рівень хронічних захворювань. Трохи раніше мексиканці проводили дослідження, яке показало, що авокадо знижує рівень холестерину в крові.


Порада, як правильно їсти авокадо:
Класичним способом приготування плодів авокадо вважається наступний. Плоди розрізають на половинки, видаляють насіння. М'якоть швидко темніє, тому її слід відразу ж збризнути лимонним соком. Виїмку заповнюють гострим салатом, соусом або крабами. Хорошим наповнювачем служить також густа сметана, заправлена дрібно нарізаною зеленою цибулею, зеленню кропу, петрушки. М'якоть їдять десертною ложкою до гіркуватого шару, прилеглого до шкірки.

Шматочки авокадо в салаті або на дерев'яному блюді для фруктів їдять вилкою для фруктів, розламуючи їх на зручні шматочки. Якщо плоди нарізають пластинками, то попередньо очищають шкірку.

Можна приготувати бутерброди: на хліб з маслом кладуть пластинки авокадо і солять. Для бутербродів готують також своєрідне авокадове масло: подрібнену масу плодів змішують з дрібно нарізаною цибулею і заправляють за смаком оцтом, сіллю, перцем і майонезом.

Також плоди авокадо подають на десерт з маленькими скибочками лимона, ягодів винограду. Або посипають м'якоть цукром і запивають молоком.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 2663 | Додав: radymo | Теги: авокадо, молодість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]