phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:20
Щоденна доза отрути - дезодоранти-антиперспіранти

Дезодоранти-антиперспіранти - щоденна доза отрути, яка веде до смерті

Сучасна людина вже не може обійтися без продуктів косметичної промисловості, наприклад, аерозольні дезодоранти-антиперспіранти стали необхідністю, яка завершає щоденний туалет.

За словами фахівців, майже 50% дітей у віці 11 років користуються дезодорантами, часто «ароматизуючи» себе настільки сильно, що за ними тягнеться справжній шлейф із запахів. Мільйонний прибуток від продажів дезодорантів забезпечують рекламні ролики, які стверджують, що всі дівчата будуть вражені наповал аромат певного парфуму.

За словами вчених, особливо така реклама ефективно діє на підлітків, що тривожить фахівців, які стверджують, що надмірне захоплення такими продуктами може стати причиною алергічних реакцій, астми і утрудненого дихання. У рідкісних випадках це може призвести і до проблем із серцевою діяльністю.

Морін Дженкінс із Allergy UK каже, що один з трьох дорослих страждає різними формами алергічних захворювань - бронхіальна астма , алергічний риніт або екзема, а парфюмерія, в яку входить ряд хімічних засобів, посилює цей стан.

Ще одним чинником, що негативно позначається на здоров'ї, є розпорошення дезодорантів в закритому просторі, говорить доктор Пітер Дінгл, вчений- еколог і токсиколог. Незважаючи на рекомендації, зазначені на етикетках більшості парфумерних продуктів, розпорошувати їх у відкритому просторі, більшість споживачів роблять це у ванній кімнаті, та ще й при закритих дверях.

В якості сумного прикладу вчені наводять випадок, що трапився нещодавно з британським 16-річним підлітком, чиє бездиханне тіло знайшли в спальні. Результати розтину показали, що в крові у хлопця перебувала ударна доза бутану і пропану, які, за словами фахівців, накопичувалися в його організмі протягом багатьох місяців. Батьки кажуть, що зазвичай хлопчик приймав душ два- три рази на день, після чого рясно поливав себе дезодоруючими засобами. Експерти припускають, що хімічні речовини, які вдихав хлопець при розпиленні засобів в закритому приміщенні і стали причиною задухи і зупинки серця.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1349 | Додав: adminA | Теги: доза отрути - дезодоранти-антиперсп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]