phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:22
Шоколад - який краще їсти і чому

Який шоколад краще їсти і чому

​Коли обираєте у магазині шоколад, пам'ятайте не лише про його смак, а ще й користь для організму.

Гіркий, десертний, молочний, білий, з начинкою чи без — це все про короля солодощів — шоколад. Хто його не любить? Та чи багато ми про нього знаємо?

Як відомо, якість шоколаду визначається відсотком какао, що в ньому міститься. Чим той вищий, тим кращою є якість продукту, тим він корисніший для здоров'я людини.

До складу простого шоколаду входить 28% какао, до високоякісного — від 70 до 90%. Зазвичай до нього додають цукор, але чим більше в ньому какао, тим меншою є частка солодкого і він стає гіркуватим на смак.

Какао-боби, з яких виготовляється якісний шоколад, є лідерами за вмістом проантоціанідинів, необхідних для підтримки структури колагену шкіри, а, отже, впливають на її красу і пружність. Вживання в їжу гіркого шоколаду з високим вмістом природних проантоціанідинів сприяє нейтралізації вільних радикалів, що сповільнює процеси старіння в організмі.

Антиоксидантна дія бобів какао в 20 разів вища, ніж у добре відомого усім вітаміну С. А кофеїн і теобромін какао-бобів мають стимулюючу дію на серцево-судинну і нервову системи, позитивно впливають на когнітивні (пізнавальні) функції.

Також какао захищає шкіру від УФ-випромінювання. У косметології застосовують різноманітні шоколадні процедури, для підтримки краси і здоров'я шкіри. Воно містить залізо, кальцій, магній, мідь, що теж мають дуже корисний вплив на здоров’я людини. Тому не варто вважати дорогий шоколад невиправданим марнотратством.

Однак водночас слід пам’ятати, що шоколад є досить калорійним продуктом. У 100 г чорного міститься 539 Ккал, а молочного — 554 Ккал. Це вагомий аргумент для тих, хто має надлишкову масу тіла або контролює вагу. Оптимальна кількість споживання гіркого шоколаду для дорослої людини становить близько 20 г, тобто 1-2/10 плитки шоколаду на добу.

Істотно на калорійність шоколаду впливає вміст цукру, молока, сухофруктів, горіхів тощо. Тому краще вживати чистий продукт без зайвих додатків — у ньому калорій менше, а користі більше.

Як бачите, шоколад має багато переваг, коли йдеться про продукт хорошої якості і в невеликій кількості. А його вживання на калорійність раціону суттєво не вплине і навіть забезпечить організм необхідними речовинами — антиоксидантами.

Обирайте мудро!

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 620 | Додав: adminA | Теги: кращий, Чому, шоколад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]