phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:27
Штучний інтелект ніколи не забере роботу в людей - причина
Наразі немає економічно ефективних способів, що дозволяють замінити живу робочу силу технологіями на основі штучного інтелекту. Такого висновку дійшли фахівці з Массачусетського технологічного інституту (MIT), які провели дослідження з розвіяння побоювань з приводу того, що ШІ найближчим часом замінить людину в низці галузей.

В одному з перших поглиблених досліджень життєздатності заміни людей штучним інтелектом проводилося моделювання економічної привабливості автоматизації різних завдань у різних сферах США. Увага зосереджувалася на посадах, де для заміни людини потрібно використовувати технології комп’ютерного зору, наприклад, у роботі вчителя чи оцінювача нерухомості.

У результаті було виявлено, що тільки 23% представників професій, що можуть бути ефективно замінені на ШІ. В інших випадках робота людей все ще вигідніша економічно, оскільки інтеграція та експлуатація систем візуального розпізнавання коштує дорого.

Минулого року впровадження ШІ-технологій прискорилося у всіх галузях, чому сприяла поява ChatGPT від OpenAI та інших генеративних алгоритмів, які продемонстрували потенціал нейромереж. Технологічні компанії, від Microsoft та Alphabet у США до Baidu та Alibaba у Китаї, запустили нові послуги на базі ШІ та оголосили про плани щодо прискорення розвитку цього напряму.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 240 | Додав: radymo | Теги: людина, робота, шi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]