phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:57
Симптом "тихого" серцевого нападу медики назвали
Майже половина всіх серцевих нападів становлять "тихі". Лікарі з Гарвардської медичної школи назвали симптом тихого серцевого нападу, коли відсутні класичні ознаки і не виникає біль. Вони попереджають, що нудота, що довго не проходить, – це привід звернутися до фахівця.

Згідно з дослідженнями, майже половину всіх серцевих нападів становлять «тихі», які значно відрізняються від класичного перебігу захворювання. Часто вони мають мало симптомів або ж вони слабо виражені, тому людина не звертається до лікаря, витрачаючи час. Наслідком цього стають рубці на серцевій тканині та погіршення функціонування всієї серцево-судинної системи загалом. Більше того, після «тихого» нападу збільшується ризик виникнення повторного, який виявиться серйознішим і дасть відчутні ускладнення.

Серед найчастіших його симптомів виділяють больові відчуття в грудях, іррадіюючу біль у руці та запаморочення. Однак, за словами фахівців, однією з попереджувальних ознак проблем зі здоров'ям, що насуваються, є незрозуміла нудота. Вона не завжди вказує на швидкий серцевий напад, а спробувати усунути її можна, перебуваючи багато часу на свіжому повітрі і вживаючи велику кількість холодної рідини маленькими ковтками. І якщо протягом кількох днів цей симптом не пройде, то слід звернутися до лікаря.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 392 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]