phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:56
Симптоми уретриту у чоловіків

Уретрит у чоловіків - симптоми

Одним з важливих чинників жіночого здоров'я є здоров'я її партнера, тому кожній жінці буде не зайвим знати про найпоширенішу статеву інфекцію у чоловіків. Сьогодні наша стаття торкнеться теми: «Уретрит у чоловіків - симптоми і лікування цього захворювання».

Більше половини чоловіків, які звертаються за допомогою до уролога - звертаються саме з симптомами уретриту. Звичайно це захворювання однаково зустрічається як у чоловіків, так і у жінок, але симптоми захворювання звичайно ж різні.

Уретрит у чоловіків - це запальний процес сечовипускального каналу, який виникає в результаті проникнення шкідливих мікроорганізмів.

Збудниками даної венеричної інфекції можуть виступати цілком нормальна мікрофлора піхви, прямої кишки або рота. Нерідко причиною появи уретриту може стати алергічна реакція.

Дане захворювання має два типи:

специфічний уретрит - найбільш часто виникає після звичайного статевого контакту;
неспецифічний уретрит - найбільш часто виникає після анального сексу без використання презерватива або при звичайному статевому контакті з партнеркою, у якої присутнє порушення мікрофлори піхви.

Симптоми і лікування обох видів захворювання протікають практично однаково.

Уретрит у чоловіків - симптоми:
Неприємні відчуття при процесі сечовипускання (в основному це печіння).
Виділення з каналу сечовипускання (уретри).
Підвищена кількість лейкоцитів.

Чому симптоми проявляються не завжди відразу?
Вся справа в імунній системі чоловіка - поки міцна імунна система у стінки сечовипускального каналу - захворювання не буде проявляти себе. А ось як тільки ці імунні механізми ослабли, відразу виявляються всі симптоми.

Періодично всі симптоми захворювання можуть зникати, але з кожною наступною появою будуть доставляти все більше дискомфорту. Це викликано тим, що інфекція захоплює все більше поверхні слизової каналу і як наслідок уретрит прогресує.

Якщо не почати лікування вчасно настають важкі ускладнення. Вони можуть призвести до таких захворювань як: цистит, простатит, орхіт і епідидиміт. Крім цих захворювань може статися звуження каналу уретри - стриктура, що в свою чергу потребує обов'язкового хірургічного втручання.

Діагностика уретриту у чоловіків:
проведення комплексу досліджень передміхурової залози, за допомогою ультразвукового, пальцевого дослідження, а так само секрет залози - піддаються ретельному дослідженню;
проводяться заходи щодо виключення патологій, які можуть бути викликані іншими венеричними захворюваннями;
береться загальний мазок для аналізу;
робиться посів речовини, що виділяється з уретри чоловіка.

Так само з чоловіком проводиться бесіда, в ході якої встановлюються відомості про його статеве життя протягом декількох місяців. До уваги беруться незахищені зв'язки анального і орального типу, а так само кількість партнерів.

Уретрит у чоловіків - лікування:
Часто призначається антибактеріальна терапія. Призначаються препарати, які здатні проявити активні дії до збудників. Збудники визначаються в ході проведення бактеріального посіву. Лікування самого захворювання починається тільки після того, як відбувається процес лікування ознак венеричної інфекції.

Крім антибактеріальних препаратів хворому прописують вітаміни і модулятори для імунітету. Можливо призначення різних ферментів, які виконують профілактичну функцію в розвитку простатиту, а також посилюють дію антибіотиків.

Можливі ускладнення після цього венеричного захворювання.

Під час захворювання запальний процес може дістатися до передміхурової залози, вразити сечовий міхур і органи мошонки. Таки чином епідидиміт і орхіт, простатит, цистит можна віднести до можливих ускладнень, які викликає неспецифічний уретрит.

Ще одним ускладненням вважається звуження уретри. Це відбувається в результаті тривалого лікування хронічної форми. Ускладнення подібного роду усувати доводиться тільки хірургічним шляхом.

Заходи і профілактика захворювання:
Існує ряд вимог, дотримання яких зводить до мінімуму ризик зараження неспецифічним уретритом. У першу чергу необхідно стежити за харчуванням, виключити алкоголь, менше вживати гострої та маринованої їжі. Уникати травм в області статевих органів, намагатися уникати незахищених статевих зв'язків. Не переохолоджуватися і стежити за станом стулу, не допускати запорів і діареї. Постаратися зберегти органи малого тазу від запальних процесів, особливо їх хронічної форми.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 3110 | Додав: adminA | Теги: Уретрит у чоловіків | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]