phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:09
Смажити яєчню - на якому маслі краще

 

Виявляється, смажити яйця на рослинній олії не так вже й корисно.

Багато людей бояться вершкового масла, як вогню, і обмежують його кількість до мінімуму. Вся справа в тому, що в суспільстві давно витає твердження – «вершкове масло підвищує рівень поганого холестерину в організмі людини», але насправді воно помилкове.

Вчені кілька років тому провели ряд досліджень в декількох європейських країнах одночасно. У них брали участь і чоловіки і жінки середнього віку. Одним дослідники пропонували готувати продукти на вершковому маслі, іншим – на рослинному.

В результаті експериментів у учасників брали кров на аналіз і визначали рівень холестерину. Як би це дивно не звучало, але у людей і з першої і з другої групи результати практично не відрізнялися. Тобто, рівень холестерину підвищувався майже однаково і у тих, хто їв вершкове масло, і у прихильників оливкового, кукурудзяного, соняшникового та інших масел.

Після того, як були оприлюднені результати даних досліджень, медики стали просто наполягати на скороченні в раціоні харчування людини жирів і рослинного і тваринного походження.

Виходить, що яйця можна смажити на вершковому маслі і не турбуватися про його вплив на організм, адже обсмажування будь-якого продукту на соняшниковій олії або на будь-якій іншій не гарантує того, що воно залишиться нешкідливим. Навпаки, при високій температурі рослинне масло окислюється і в ньому з’являються канцерогенні речовини, що теж негативно впливає на рівень холестерину в крові людини, тобто провокує збільшення холестеринових клітин.

Порада від гастроентерологів: смажте яєчню на антипригарній сковороді взагалі без масла, якщо боїтеся шкідливого холестерину. Але пам’ятайте, що холестерин бере участь в будові клітин, тому повністю відмовлятися від масел і жирів категорично забороняється медиками.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: яєчня, яке масло краще | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]