phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:38
Смертельно небезпечні для дорослих дитячі інфекції

 

 

Кір, краснуха, вітрянка, паротит (свинка), скарлатина – про ці хвороби ми не лише чули, а й більшість із них відчули на собі в дитинстві.

І добре, адже чим раніше їх перенесеш, тим менше буде наслідків. А от коли деякі з них вражають дорослих, тоді серйозних ускладнень не уникнути.

Фахівці пояснили, чому деякі дитячі хвороби можуть бути смертельно небезпечними для дорослих. Про це пише Сlutch.

За статистикою, близько 18% осіб старше 18 років заражаються інфекціями, які краще переносяться у меншому віці. Чим старша людина, тим проблемніше лікувати деякі хвороби.

Вітрянка (вітряна віспа)

Шлях зараження інфекцією – повітряно-крапельний. Переважно пік захворюваності припадає на холодну пору року (осінь-зима-весна). Прояви інфекції помітні одразу – це характерне висипання на шкірі у вигляді червоних цяток, які викликають сильний зуд, що супроводжується підвищенням температури тіла. На перший погляд, хвороба безневинна. Проте для дорослих може бути дуже небезпечна.

Якщо захворіє вагітна жінка, це може спричинити втрату дитини, або ж призвести до вад чи загибелі плоду.

Кір

Характерні для цієї інфекції висока температура та висипання по всьому тілу. В разі зараження вагітної, хвороба призведе до серйозних патологій плоду.

Краснуха

При захворювання краснухою, у пацієнта все тіло покривається криваво червоним висипанням. Можуть збільшуватися лімфовузли.

В разі інфікування вагітних, практично завжди діти народжуються з серйозними патологіями, такими як сліпота, глухота та розумова відсталість.

Зазвичай лікарі рекомендують переривати вагітність.

Інфекційний паротит (свинка)

При інфікування у хворого відбувається запалення навколо вушних залоз, що проявляється сильними припухлостями на шиї. Також йде запалення слинних залоз, а в хлопчиків/чоловіків яєчка.

У старшому віці, перенісши це захворювання, чоловіки можуть стати безплідними.

Скарлатина

Скарлатина передається повітряно-крапельним та статевим шляхом. Симптоми : почервоніння язика та горла, висипання, головний біль та висока температура. Найчастіше підхопити інфекцію можна у період загострення респіраторних захворювань та при авітамінозі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: дитячі інфекції, смертельно небезпечні для дорослих | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]