phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:32
Соляні ванни - як вони впливають на організм

 

Ванни з хлоридом натрію, тобто зі звичайною кухонною сіллю, застосовуються дуже широко.

Серед основних показань — артрити, вивихи суглобів, наслідки травм, захворювання статевих органів у жінок, холецистит, ожиріння і т.п. Основна особливість таких ванн — утворення так званого «соляного плаща»: у процесі прийняття соляної ванни на шкірі осідають частинки солі. Такий покрив додатково подразнює рецептори і нервові закінчення, сприяючи розширенню судин і стимулюючи кровообіг.

Приплив тепла до шкіри і м’язів під час соляних ванн відбувається в 1,5 рази інтенсивніше, ніж під час ванн без додавання солей (трав’яних, ароматичних і т.д.). Соляні ванни потрібно приймати 3-4 рази на тиждень. Курс лікування хлоридно-натрієвими ваннами розрахований на 12-18 процедур тривалістю по 10-20 хв.

Лікування починають з ванн індиферентної температури з невеликою концентрацією солі (10-20 г / л води), і поступово переходять до гарячих ванн з досить концентрованого розчину (40-80 г / л).

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1333 | Додав: adminA | Теги: соляні ванни - як вони впливають на | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]