phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:28
Способи відновлення печінки назвали вчені

Що "вбиває" нашу печінку, а що робить її сильнішою, і як жити, щоб печінка довго залишалася здоровою, розповіли фахівці.

Вчені називають печінку життєво важливим фільтром організму, – але людина часто сама погіршує роботу цього цінного для здоров’я органу. Зокрема, вчені торкнулися питання вживання алкоголю.

За їх словами, якщо в організмі людини багато шкідливого ацетальдегіду, тобто, вона випиває багато спиртного, важливі кровотворні клітини печінки атрофуються і на їх місці виникають рубці, які заростають жиром.

Крім цього, вживання алкоголю зневоднює печінку, а волога для неї вкрай потрібна.

"Печінка – це найбільший внутрішній орган, для хорошої роботи йому води більше всіх треба. Тому, коли господар під градусом, печінка мучиться і страждає", – зазначили медики.

За даними Австралійської національної ради з охорони здоров’я, щоб захистити клітини печінки від знищення, в день можна випивати не більше двох разів з 10 грамів чистого спирту. Дану кількість містять у собі дві чарки міцного алкоголю, або два келихи вина або кухоль пива в 500 мл.

Зробити печінку сильнішою, як показують багато даних, допомагає кава. Її вживання сприяє активному розщепленню жиру навколо печінки, а також забезпечує її важливим антиоксидантом глутатіоном.

Інший корисний для печінки напій – це зелений чай. Японські медики встановили: у людей, які регулярно п’ють 4-5 чашок зеленого чаю в день, зростають показники здоров’я печінки, а також зменшується ризик раку цього органу.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 613 | Додав: radymo | Теги: спосіб, вчені, Печінка, відновлення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]