phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:42
Сприяють покращенню імунітету червоний сорт винограду і чорниця

 

Чорниця і червоний виноград містять компоненти, які, на думку дослідників, можуть допомогти зміцнити імунну систему.

Дослідники з Інституту Лайнуса Полінга при Університеті штату Орегон (США) проаналізували здатність 446 компонентів стимулювати вроджену імунну систему в організмі людини, проте тільки два виявилися ефективними – компонент птеростилбен, що міститься в чорниці, та компонент ресвератрол, що міститься у винограді червоних сортів.

Ці два компоненти, які відносяться до групи стилбеноїдів, синергічно працюють з вітаміном D і здійснюють суттєвий вплив на підвищення рівня експресії гена людського антимікробного пептида кателицидина або гена CAMP (cathelicidin antimicrobial peptide), що відіграє ключову роль в імунних процесах.

Адріан Гомбарт (Adrian Gombart), доцент наукового коледжу Університету штату Орегон, зазначив: «Їх синергія з вітаміном D, що збільшує експресію генів CAMP, є важливою та інтригуючою інформацією.

Це досить цікава взаємодія». Дослідники дійшли висновку: отримані результати вперше підтверджують, що компоненти стилбеноїдів потенційно здатні зміцнити вроджений імунітет, збільшуючи експресію генів CAMP, особливо у поєднанні з вітаміном D3.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: покращення імунітету, червоний сорт винограду і чорниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]